Nieuws

Gastheer Peter Bruins van de Bokkedoorns met pensioen

Aanvankelijk dacht maître Peter Bruins een jaar of vijf bij **restaurant De Bokkedoorns te zullen werken. Het werden er maar liefst ruim 42. Einde juni gaat hij met pensioen.

Links Peter Bruins rechts Niels van Overmeire

Peter Bruins staat wijd en zijd bekend als een van de beste gastheren in de horeca. In 1998 al werd hij door restaurantgids Lekker uitverkoren tot ’s lands oppergastheer. En onlangs beloonde Michelin zijn vakmanschap met een award voor uitmuntend gastheerschap, die in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland aan hem werd toegekend. 

Peter was 24 jaar toen hij bij De Bokkedoorns begon als tweede man in de bediening. Hij volgde later de vertrekkende maître op. Peter heeft in 1982-1983 de vinologenopleiding gedaan en is betrokken geweest bij de oprichting van het Nederlands Gilde van Sommeliers. Mede door de uitstekende verstandhouding met de familie Beeren (eigenaars van De Bokkedoorns) en de familiale sfeer, heeft Peter nooit de intentie gehad elders te gaan werken. 

Einde juni zal Peter gaan genieten van een zeer welverdiend pensioen en is nu bezig met zijn ‘afscheidstournee’ bij De Bokkedoorns. Want de gasten willen wel graag gepast afscheid kunnen nemen van ‘hun’ Peter. Niels van Overmeire wordt, na een gedegen opleiding door Peter, de nieuwe maître.

De redactie van Lekker wenst Peter een mooie toekomst toe en Niels alle succes in zijn nieuwe functie van maître bij De Bokkedoorns. 

Mieke van Laarhoven