Nieuws

Gastronomische Gilde lanceert nieuwe wedstrijd voor jonge garde

Het Gastronomische Gilde lanceert een nieuwe wedstrijd in samenwerking met de Nierstichting, speciaal voor jonge koks in opleiding: ROC Battle minder zout, meer smaak. 

Gezond koken

We eten per persoon op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel zout. Het is daarom de hoogste tijd om eens behoorlijk te minderen en op die manier nierschade te voorkomen. Om die reden bedacht Het Gastronomische Gilde in samenwerking met de Nierstichting een wedstrijd voor de chefs van de toekomst.

Het Gastronomische Gilde roept de chefs van de toekomst die een koksopleiding volgen aan het ROC op om zich aan te melden: “Ben jij (in september) 18 jaar, kan jij ontzettend lekker, maar ook gezond koken en volg je een opleiding aan een ROC? Doe dan mee aan de ROC Battle minder zout, meer smaak!

De voorronde bestaat uit het maken van een filmpje, waarin de deelnemers in duo’s een gerecht moeten maken met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en maximaal 2 gram zout. Daarnaast moeten zij uitleggen waarom zij mogen deelnemen aan de finale op Gastvrij Rotterdam. 

21 september zal de finale plaatsvinden en koken de finalisten binnen 90 minuten een 2-gangenmenu voor een jury, bestaande uit 6 personen. Met welke ingrediënten de finalisten moeten werken, is nog een verrassing. Dat weten ze pas bij het openen van de black box die ze dan pas krijgen. Het gehele menu mag maximaal 2 gram zout per persoon bevatten, inclusief het zout dat van nature al aanwezig is in de producten. 

Redactie Lekker