Nieuws

Geen versoepelingen, geen heropening van horeca

In de persconferentie van dinsdagavond 8 december werd bekend dat versoepelingen wederom uitblijven en de horeca vooralsnog haar deuren gesloten moet houden. Een pijnlijke realisatie voor deze branche. 

Gesloten restaurant

Hoewel de vooruitzichten drie weken geleden positiever leken, maakten premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge tijdens de persconferentie op dinsdagavond bekend dat er in de komende weken geen versoepelingen plaats zullen vinden als gevolg van de blijvende stijgende cijfers, en dus zal de horeca onder andere gesloten blijven. Hetgeen waar eenieder zo op hoopte, blijft helaas uit. Ook werd bekend dat het aantal gasten wat een huishouden mag ontvangen blijft bij 3 gasten vanaf 13 jaar, per dag. Deze maatregelen blijven van kracht tenminste tot en met half januari. Wel belooft het kabinet een vorm van steun voor de horeca. 

Het zijn ongekende tijden waar wij ons in bevinden en het treft onder andere de horeca enorm hard. Gebleken is dat het een enorm creatieve sector is, gezien de prachtige, innovatieve en creatieve initiatieven die zijn ontstaan. Blijf vooral bestellen bij jouw favoriete, lokale restaurant. Zo kun je zelf blijven genieten van heerlijke gerechten en steun je tegelijkertijd de horeca. 

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock

Tags

Versoepelingen , Gesloten, Horeca, Coronavirus