Nieuws

Gerechten uit de kasteelkeuken bij restaurant Bentinck

De maand maart staat bij restaurant Bentinck in Amerongen in het teken van historische gerechten. Voor de serie diners ‘Uit de kasteelkeuken’ hebben Janny van der Heijden en chef-kok Tommy Janssen speciale menu’s samengesteld.

Restaurant Bentinck

Deze menu's zijn gebaseerd op 17e- en 18e-eeuwse huishoudboekjes van Kasteel Amerongen. De recepten zijn door Van der Heijden en Janssen vertaald naar hedendaagse gerechten.

Gasten zullen hun historische culinaire ontdekkingsreis starten in de oude kasteelkeuken van het kasteel. Hier zal een aperitief en een amuse geserveerd worden. Vervolgens wordt een 100 meter lange wandeling gemaakt naar restaurant Bentinck dat gevestigd is in de voormalige paardenstallen. Hier wordt een vijfgangenmenu geserveerd. Nadien krijgen de gasten een menuboekje mee met het achterliggende verhaal.

Het arrangement ‘Uit de kasteelkeuken’ kan gereserveerd worden op 9, 10, 16, 22 en 23 maart voor €79 per persoon via de website van het restaurant.

Exterieur restaurant Bentinck

Bentinck & Lekker500

Restaurant Bentinck werd afgelopen jaar als ‘verrassende nieuwkomer’ opgenomen in restaurantgids Lekker500 2018 met een lovende recensie.

Redactie Lekker

Tags

Historische gerechten, Restaurant, Bentinck, Amerongen, Janny van der Heijden, Tommy Janssen, Huishoudboekje, Kasteel Amerongen