Nieuws

Grootste stijgers: FG Food Labs

FG Food Labs van François Geurds in Rotterdam is met maar liefst 22 plaatsen naar positie 56 gestegen en is daarmee de op één na grootste stijger in Lekker500 editie 2020.

FG Food Labs

Uit de recensie: ‘Een Spaans-achtige bodega met hangende Joselitohammen boven de bar, hoge houten tafels, ruwhouten muurbekleding, open keuken en bediening in het zwart. Gelegen naast zijn FG Restaurant onder de Rotterdamse Hofbogen en dus met hetzelfde gewelfde plafond dat hier naadloos overgaat in de tunnelbuis van een trein: een fotografisch trompe l’oeuil dat blijft fascineren. Geurds heeft de stress van een extra bistro aan De Maas van zich afgeschud en concentreert zich nu op zijn twee sterrenzaken onder het voormalige spoor. Met resultaat: er wordt ook hier uitstekend gekookt. Bij huisgemaakt boerenlandbrood en een glas grüner veltliner (Diwald) worden we bijna van onze kruk geblazen door gerookte paling met topinamboer, kaviaar, palingvelouté en een gepocheerde eidooier. En meteen daarna door buikspek met aardappelmousseline, biologische eendenlever, artisjok, tobiko, zwarte truffel en spek-truffeljus. Gerechten van een intense schoonheid, overrompelend, hoog op smaak en aanwézig. Kun je daar als keuken nog overheen? Jazeker, de beignet van zwezerik, met griet, coquille, asperge, doperwt, sukadehaar (een kluwen van fijngesponnen vleesdraad) en jus van coquille slaat alle bedenkingen stuk. Wat een topgerechten, wat een smaken en texturen, wat een ogenschijnlijk simpele maar o zo geraffineerde bereidingen.’

Op zoek naar meer restaurant inspiratie? Bestel dan hier dé restaurantgids van Nederland!

Redactie Lekker