Nieuws

Han Group blijft zichzelf vernieuwen

Restaurateur Xio Han Ji timmert aan de weg. In 2017 kreeg hij er een nieuw restaurant bij en ook voor 2018 staan omvangrijke veranderingen op de rol.

Han Ji

Han Ji's Han Group, waar restaurants Red Chilli (in de Top-500 van Lekker500 2018) in Nieuwe Niedorp, HanTing (Lekker500 2018 nummer 71) en de UMAMI by Han-formule onder vallen, breidde eind 2017 uit met een UMAMI by Han op de Overtoom in Amsterdam. Restaurant HanTing gaat dit voorjaar in Nederland verder onder een nieuw concept en een nieuwe naam: Zhēng.

Het is de bedoeling dat dit het nieuwe lab wordt voor de Han Group: er wordt geëxperimenteerd met nieuwe stijlen en smaken. In het nieuwe restaurant speelt stoom een grote rol. Volgens Han Ji is het een belangrijke kooktechniek in China die ervoor zorgt dat de energie en smaken in gerechten beter bewaard blijven. De keuken van Zhēng is op een hoger niveau dan de UMAMI by Han restaurants, met als doel om op sterrenniveau te koken.

Chinese voedingsleer

Het huidige concept van HanTing verhuist naar Bejing, waar het restaurant in de tweede helft van 2018 de deuren opent. In 2017 opende Han Ji ook al een UMAMI by Han in de Chinese hoofdstad. Han Ji hierover op zijn website: “Na acht succesvolle jaren, vonden we het de hoogste tijd om met iets nieuws te komen. We hebben besloten om een andere richting in te slaan. We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden.” In een eerder gesprek met Lekker500 sprak Han Ji ook over zijn visie: “Ik probeer alles te analyseren. Als je de modellen erachter begrijpt, of het nu om koken, gezondheid of Chinese voedingsleer gaat, kun je komen tot verbetering.”

Han Ji: stilstand is achteruitgang

De restaurateur groeide op in Qingdao, dat in Noord-China ligt. Han Ji in een interview met Lekker500: “Ik studeerde International Business. Er kunnen in China maar 1 op de 10.000 mensen naar de universiteit. Daar moet je dus heel hard voor werken, cijfers halen boven de negen. Je slaapt maar vier uur per etmaal. Voor mijn masterstudie wilde ik naar het Westen. En zo kwam ik bij toeval terecht in Maastricht voor de studie Econometrie. Ik ging als werkstudent aan de slag in het Chinees-Japanse restaurant van de ouders van mijn vrouw Ting. De overstap naar de horeca was gezet. Ik ben dus een wetenschapper, en investeer veel in kennis. En ik ben altijd bezig met de toekomst. Stilstand is achteruitgang.”

Han Ji is getrouwd met Ting Ji. Ze hebben twee kinderen.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Renée Frenking

Tags

Han Ji, restaurateur, Han Group, Red Chilli, HanTing, UMAMI by Han, Zhēng, Restaurants, Chinese restaurants, Restaurants in Nederland