Nieuws

Heerlijke gerechten met koffiebonen

De ontdekking van de koffieplant in Ethiopië rond de tiende eeuw, moet een van de beste ontdekkingen ooit geweest zijn. De boon van deze plant kan je niet enkel gebruiken om een warme drank mee te maken, maar ook verwerken in gerechten.

Koffie dessert

In deze blog geven we je onze favoriete desserts mee waarbij koffiebonen van Nespresso en Senseo aan de basis liggen. Je zal ervan schrikken in welke heerlijke desserts er koffiebonen verwerkt zitten.

Mokkakoekjes

American cookies, heerlijke koekjes met stukjes chocolade in, passen prima bij een lekker kopje koffie. Maar heb je al eens geprobeerd om koffie te gebruiken in deze koekjes? Mokkakoekjes noemen we deze creatie. Een eenvoudig recept en op een-twee-drie gemaakt. Wedden dat je deze koekjes nog lekkerder vindt dan de originals?

Koffiebrownies

Eet jij graag chocolade bij een heerlijke kop Senseo koffie? Dan is onze koffiebrownie jou helemaal op het lijf geschreven. Ook deze Amerikaanse snack, of dessertje, is zeer populair en misschien wel het allersimpelste gebak. De volgende keer dat je een bakplaat met verse brownies in de oven schuift, voeg je er best eerst wat koffie aan toe. Zo creëer je dé perfect snack als tussendoortje of om op te eten tijdens een film.

Koffiegranola

Zoek jij naast al deze zoetigheden naar iets wat een tikkeltje gezonder is? Dan is deze overheerlijke koffiegranola perfect voor jou. Koffiegranola is uitermate geschikt om te mixen met je yoghurt als gezond ontbijt. Daarnaast kan je ook voor glutenvrije granola kiezen. Ideaal voor wie intolerant is en toch van deze bijzondere granola wil genieten.

Amandelboter met koffie

Hou je van een boterham met boter en beleg? Dan is boter op basis van koffiebonen en amandelen een echte aanrader. Het is een bijzondere smaak, wat maakt dat niet iedereen er fan van is. Maar je moet het absoluut eens uitproberen. Wedden dat je er weg van bent?

Macarons op basis van koffie

Hou jij van een explosie van zoetigheid in je mond? Dan zijn macarons je waarschijnlijk niet onbekend. Combineer deze ronde, luchtige koekjes met je favoriete drankje en je bent vertrokken. 

Daarnaast zijn macarons heel simpel om te maken. Op twintig minuten kan je een hele lading macarons maken die je vervolgens kan opeten of uitdelen aan al je vrienden en familie. Met deze overheerlijke koffiemacarons maak je iedereen gelukkig!

Dit zijn onze favoriete desserts op basis van koffiebonen. Leef je helemaal uit en experimenteer erop los. Wie weet doe jij wel de ontdekking van de eeuw?

Redactie Lekker