Nieuws

Henrie van der Heijden 149ste SVH Meesterkok

Henrie van der Heijden, chefkok en eigenaar van Restaurant VISTA in Willemstad, is op maandag 16 december geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Na zijn inauguratie is hij dan ook officieel de 149ste SVH Meesterkok van Nederland.

Meesterproef

Meesterlijk niveau

De SVH Meesterproef van Henrie van der Heijden werd afgenomen in Restaurant VISTA door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkles, The Dylan Amsterdam), Sidney Schutte (Restaurant Spectrum, Waldorf Astoria Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Volgens de commissie is Henrie een absolute meester, zowel in de keuken als daarbuiten. Daarnaast weet Van der Heijden zijn gasten en zijn brigades aan zich te binden en is hij een voorbeeld voor anderen. ‘Hij is een vakman die goed voor zijn medewerkers zorgt en bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. Zijn klassieke keuken die hij verfijnd heeft met hedendaagse smaken en toevoegingen en de kennis en kunde in de bediening vullen elkaar aan en versterken elkaar, wat zorgt voor een beleving op Meesterlijk niveau’, aldus de commissie.  

Grote eer

Van der Heijden heeft jarenlange culinaire ervaring in het vakgebied. Hij begon zijn carrière in 1999 als aankomend chef de partie bij Restaurant Manoir Inter Scaldes in Kruiningen. Daarna werkte hij bij verschillende (sterren)restaurants zoals La Vilette en Amarone in Rotterdam, en liep hij stage bij Restaurant La Truffle Noire in Brussel en Restaurant De Librije in Zwolle. In 2011 begon hij samen met zijn vrouw Ingrid hun eerste restaurant, ’t Raadhuis in Heinoord. In 2016 openden ze Restaurant Vista dat al na één jaar bekroond werd met een Michelinster. ‘Ik vind het een grote eer om de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad die er in ons vakgebied is, te mogen voeren. Van daaruit wil ik een voorbeeld zijn voor de volgende generatie aankomende talenten en blijven meedenken in een vak wat voortdurend ontwikkelt en innoveert’, aldus de 149ste SVH Meesterkok.

Redactie Lekker