Nieuws

Hermitage doet mee aan Nationale Week Zonder Vlees

Van 11 tot 17 maart doet de Hermitage Amsterdam mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Hermitage is het eerste museum in Nederland dat meedoet.

Vegetarische schatten

De initiatiefnemers van de Nationale Week Zonder Vlees roepen alle Nederlanders op om een week lang geen vlees en vis te eten om zo bij te dragen aan een positieve impact op mens, dier en milieu. Meer dan 30.000 Nederlanders doen mee aan de tweede editie van deze landelijke campagne en besparen zo ruim 4 miljoen liter water en meer dan 23.000 kilo vlees.

Chefs

Hermitage chef-kok Patrick Goijaerts en sous-chef Mark van Oostveen stellen zichzelf tot doel om de bezoekers te laten zien dat ze ook zonder vlees en vis kunnen verrassen. Het initiatief sluit bovendien aan bij de ambitie van Hermitage om het meest duurzame museum van Nederland te worden. 

Hoofdgerecht
Het Aziatische hoofdgerecht met Japanse aubergine, bloemkool en enoki.

Het menu

Speciaal voor deze week hebben de chefs een driegangenlunch samengesteld genaamd 'Vegetarische Schatten', geïnspireerd op de huidige tentoonstelling ‘De Schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage’. Het menu geeft een indruk van de diversiteit en creativiteit van de vegetarische keuken. Zo bestaat het voorgerecht uit een salade met quinoa, linzen en avocado met een parel van gerookte paprika. In het Aziatische hoofdgerecht wordt een Japanse aubergine met bloemkool en enoki geserveerd, en het frisse dessert bestaat uit een panna cotta en sorbet van citrus. In het café zijn daarnaast heerlijke vegetarische broodjes, soepen en salades te krijgen. 

Dessert
Het dessert: een panna cotta en sorbet van citrus.

Duurzaamste museum in Nederland

Sinds de opening in 2009 is de Hermitage Amsterdam begonnen met groene projecten, met als doel het duurzaamste museum in Nederland te worden. De afgelopen jaren is het energieverbruik van de Hermitage sterkt teruggebracht dankzij slimme innovaties op het gebied van isolatie en klimaatbeheersing. Later dit jaar maakt de Hermitage Amsterdam nieuwe plannen bekend op het gebied van duurzaamheid.

Redactie Lekker