Nieuws

Heropening 't Nonnetje

Afgelopen maandag is ’t Nonnetje heropend na een verbouwing van 2,5 maand waarin het restaurant een complete metamorfose van het interieur heeft ondergaan.

Nonnetje

"Robert Jan Nijland, gastheer/eigenaar van Restaurant ’t Nonnetje heeft hiervoor ruim een jaar geleden architect Niels Maier aangetrokken die met bijzonder veel gevoel onze identiteit heeft weten te vertalen naar een ambiance met een natuurlijke stijl die warm en modern is met veel aandacht voor rust en comfort."

De visie van Niels was vorm gegeven op onderstaande wijze:

"‘t Nonnetje is een fine dining restaurant waarbij het ontwerp gebaseerd is op een natuurlijke, intieme en gemoedelijk theatrale atmosfeer. Minimalisme, luxe en sterke esthetiek komen samen in een mix van texturen. Ons hoofddoel was om meer rust en een ruimtelijk gevoel te creëren met een sterke focus op de performance: intiem dineren in een zeer compacte ruimte. De context: de typisch Hollandse grijze lucht wordt omgevormd tot een high glossy plafond is geluidsabsorberende wat bijdraagt aan een goede akoestiek. Dit plafond vergroot niet alleen de ruimte door de reflecties, maar geeft de kamer ook een slimme sexy uitstraling. De zachte, omberkleurige toon op de naadloze structuur doordrenkt de ruimte met warmte en elegantie en is een knipoog naar een Portugal waar chefkok Michel van der Kroft veel inspiratie uit haalt. We gebruikten licht waar we licht willen voelen en creëerden hierdoor een zachte sfeer. De houten eettafels zijn gebeitst in een zwarte tint en absorberen het licht waardoor de aandacht uitgaat naar de kleurrijke gerechten op het mat witte servies. Op deze wijze kan de ruimtelijke beleving en rust aan tafel een high end hospitality beleving tot stand brengen."

Anne Brandse