Nieuws

Nieuw concept voor restaurant Het Bosch

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor het Amsterdamse restaurant Het Bosch. De nieuwe generatie Van Houten neemt het stokje over.

Het Bosch Waterfront Kitchen

Danny van Houten, de zoon van Ferry van Houten zal onder meer de naam van het restaurant veranderen, de menukaart aanpassen en ook het interieur krijgt een make over.

Danny van Houten (28) draait al jaren mee in Het Bosch als sommelier. Hij gaat nu de algehele leiding van het restaurant overnemen en wordt daarnaast de patron-sommelier. Als reden voor de veranderingen binnen het restaurant geeft Danny van Houten dat de gastronomie en de behoefte van de consument razendsnel veranderen.

The Bosch Waterfront Kitchen

The Bosch Waterfront Kitchen

Restaurant Het Bosch gaat voortaan verder onder de naam Het Bosch Waterfront Kitchen. Er zullen geen ‘voor’ en ‘hoofd’-gerechten meer op de menukaart staan, maar verschillende kleine gerechtjes waaruit een eigen menu kan worden samengesteld. Met daarbij een nog ruimer aanbod van verschillende wijnen. Ook zal kreeft een belangrijke rol spelen in de gerechten die geserveerd gaan worden. De identiteit van Het Bosch blijft herkenbaar. Deze zal vermengd worden met een eigentijdse, moderne stijl die voor een frisse uitstraling zal zorgen.

Ambitie

Lekker500 interviewde Ferry van Houten in oktober 2017 voor Lekker500 2018 over Het Bosch. Hij sprak toen al over de ambitie van Danny van Houten om het restaurant op termijn over te nemen. Hier lees je het hele interview. Lekker500 editie 2018 is te bestellen via deze link.

Redactie Lekker