Nieuws

Het Kasteel van Rhoon 40 jaar culinaire oase

Het Kasteel van Rhoon, de bekende horecalocatie onder de rook van Rotterdam, bestaat 40 jaar. Om die reden is er een spe

Het Kasteel van Rhoon 40 jaar culinaire oase

Het Kasteel van Rhoon, de bekende horecalocatie onder de rook van Rotterdam, bestaat 40 jaar. Om die reden is er een speciaal kortingsmenu voor gasten die dit jaar ook 40 werden of worden, en in kleine kring werd stilgestaan bij de daden van roofridder Biggo van Duivelandt, die de eerste bewoner van het Kasteel van Rhoon was. Deze man was geen gedoger maar hakte weerspannige ingelanden de kop af, sleurde melkende maagden onder de koe vandaan en joeg Henegouwers, Friezen en Brabanders zijn heerlijkheid uit. Deze ‘heldendaden’ verschaften hem de eer voort te leven als de stichter van het dorp Rhoon.

Zijn kasteel uit 1199 verviel, en toen zakenman Simon Abel er in 1974 introk was het een bouwval. Dertien jaar later vroeg Simon zijn neef Ad Janssen, toen chef-kok in de Hofstee in Bladel, naar Rhoon te komen om de keuken nieuw leven in te blazen. In 1996 nam Janssen, inmiddels meesterkok en tv-personality, het Kasteel over en bouwde het uit tot het hart van een bloeiend horeca-imperium. Met als belangrijkste wapenfeit dat hij de inpandige eetlocatie omvormde tot het elegante à la carterestaurant Biggo.

Acteur Sjoerd Pleijsier (‘Toen was geluk heel gewoon’) sprak en zong daar Ad Janssen toe en een klein gezelschap vrienden snoepte van de culinaire verrassingen van de keukenprinsen van Janssen, Aart van den Hoek en Michael Verboom, die er, acht eeuwen na de roofridder, de dienst uitmaken.

Redactie Lekker