Nieuws

Landgoed Het Roode Koper breidt uit met Poolhouse

Het ruim 100 jaar oude landgoed-hotel-restaurant Het Roode Koper heeft hard gewerkt om gasten een nog mooiere ervaring te geven.

het roode koper poolhouse

De nieuwste aanwinst van Het Roode Koper is The Poolhouse, een buitenzwembad met bar en loungeterras. Er hoort ook een tweede restaurant bij, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld. Eigenaren Yolanda en Jon-Ivar Sörensen: ‘Hier komen ontspanning en culinaire verwennerij samen.’ Het zwembad straalt een exclusieve weelde uit, maar is voor iedereen toegankelijk -  ook voor gasten die niet in een van de 32 kamers van het hotel verblijven. Goed nieuws dus voor mensen die in de omgeving wonen die wat anders willen dan een stuk rijden voor een hectisch dagje strand.

The Poolhouse heeft een prachtige, rustgevende locatie tussen de bossen. Yolanda Sörensen, over de totstandkoming van The Poolhouse: ‘Wij vonden de landschappelijke inpassing van The Poolhouse in het beekdal van het Leuvenumse bos erg belangrijk. Samen met een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwenontwerper zijn we erin geslaagd om de indruk te wekken dat het zwembad, de bar, het loungeterras en het restaurant bij wijze van spreken zijn opgenomen in de landschappelijke omgeving.’ 

Naast de vernieuwde delen staat ook het oorspronkelijke deel van Het Roode Koper garant voor een unieke ervaring van hoge kwaliteit. Het restaurant van het landgoed staat in de Top-100 van de Lekker500 en heeft sinds 2016 een Michelinster. 

Beeld: Het Roode Koper

Redactie Lekker