Nieuws

Hoe kan je op een duurzame manier BBQ’en

In de zomer zijn er veel mensen die het leuk en gezellig vinden om te gaan BBQ’en. Je doet het meestal in een grote groep en je kan lekker buiten gaan zitten.

Barbecue vuur vonken

Je kan kiezen voor vlees bestellen zodat je geen boodschappen in de supermarkt hoeft te doen. Je hebt dan minder voorbereidingen, het is slim om gemarineerd vlees te kopen zodat dat ook al helemaal klaar is. Veel salades, brood en sauzen doen het altijd goed en kan je goed combineren met een stukje vlees of vis. Wanneer mensen vegetarisch zijn of andere dieetwensen hebben, moet je daar natuurlijk ook rekening mee houden. Waar je nog meer makkelijk rekening mee kan houden is, het milieu. Wij laten hier zien hoe je op een duurzame manier kan BBQ’en. Lees snel verder en wij geven wat tips. 

Het eten wat je allemaal koopt

Vaak wordt er bij de barbecue te veel eten gekocht. Mensen willen zeker weten dat er genoeg is en het liefste verschillende gerechten kopen. Je kan er beter voor kiezen om een groot stuk vlees te kopen wat je deelt met elkaar dan allemaal losse stukken. Je kan kiezen voor een picanha, wat een van de lekkerste en bekendste stukken vlees op de barbecue is. Het duurt wel wat langer voordat het bereidt is, maar dan geniet iedereen er sowieso van. Zorg ervoor dat je de juiste maat vlees koopt zodat iedereen kan meegenieten.

De grootte van de barbecue

Het is belangrijk dat je een barbecue koopt die niet te groot is. Zo gebruik je niet meer brandstof dan nodig is. Er zijn veel soorten en maten barbecues. Je kan het beste een kleine barbecue kopen wanneer je met een kleine groep bent. Een te grote barbecue aansteken en uiteindelijk er weinig opleggen is zonde. Wanneer je met een grote groep bent dan is het beter om twee kleine barbecues te kopen. Het kan namelijk lang duren voordat een grote barbecue helemaal warm is.

Zuinig zijn met de brandstof

Het is belangrijk dat je zuinig bent met de brandstof. Je kan van tevoren al bekijken wat voor een soort barbecue je wilt hebben. Er is keuze tussen gasbarbecues, elektrische barbecues of barbecues met houtskool of briketten. Gasbarbecues en elektrische barbecues geven veel minder rook en dat is fijn voor je buren! Bij het barbecueën op houtskool komen schadelijke stoffen vrij en dat kan gevaarlijk zijn.

Redactie Lekker