Nieuws

Voel, hoor, zie, ruik en proef innovatie op de Horecava 2018

Op maandag 8 januari gaat de jaarlijkse vakbeurs Horecava weer van start. Vier dagen lang komen professionals uit alle hoeken van de horeca naar de RAI in Amsterdam om in gesprek te gaan over het heden en de toekomst van hun vak.

horecava 2018

De foodservice-industrie staat niet stil en om goed van de ontwikkelingen op de hoogte te blijven is er de Horecava: de beurs waar smaakmakers, creatieve geesten en productontwikkelaars in contact kunnen komen met iedereen die hun restaurant, hotel of bar naar een vernieuwend plan wil tillen. Dit jaar staat de beurs in het teken van beleving. Hoe bezorg je je gasten nét dat beetje extra? Beursmanager Horecava Luuk Scholte: “De horeca draait weer op volle snelheid. Om de gast van vandaag én morgen te verleiden, moeten ondernemers een stapje bij zetten. Wie zijn zaak toekomstbestendig wil maken, kijkt verder dan het verzorgen van eten, drinken of een overnachting. Het gaat om persoonlijke aandacht en het regisseren van de ultieme gastbeleving.”

Innovatie blijft hierin het toverwoord en daarom wordt ook dit jaar weer de Innovation Award uitgereikt. De genomineerden zijn zeer gevarieerd, van glazen die van oude wijnflessen zijn gemaakt en ijsjes met groentesmaak tot een reserveringssysteem voor restaurants. En ook de beurs zelf innoveert: de oppervlakte is weer uitgebreid ten opzichte van het voorgaande jaar, met nieuwe hallen voor de ontwikkelingen in de fastservice en de Bellavita Expo voor Italiaans fine food

   

Naast innovatie hebben ook huidige trends in het horecavak een plaats. In de Foodhal is het thema Van bron tot bord in Nederland uitgebreid, met meer nadruk op regiogastronomie en future farming. In dezelfde hal is ook weer het Azië Paviljoen te vinden, waar dit jaar extra veel aandacht aan streetfood wordt besteed. Verspreid over de beurs zijn drie popuprestaurants aanwezig om uit te rusten en nieuwe dingen te proberen: De Bierfabriek, Bar O, waar veel wordt gedaan met cocktail-spijscombinaties en The Chefsclub met Nederlandse (sterren)chefs.

Een aantal sterrenchefs zullen bovendien wedijveren om de Hanos Gouden Koksmuts. Afgevaardigden van onder meer sterrestaurants Ciel Bleu (Amsterdam), ’t Lansink (Hengelo), ’t Amsterdammertje (Loenen aan de Vecht) en Het Roode Koper (Ermelo) zullen strijden om als beste brigade van 2018 uit de bus te komen. Ook het NK jonge koks (tot 25 jaar) en het NK Leermeester/leerling vindt tijdens de beurs plaats.

De Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. Tickets zijn nog verkrijgbaar via horecava.nl, hier vind je ook uitgebreide informatie over de deelnemers van de beurs en een plattegrond. De beurs is elke dag een uur eerder open dan voorgaande jaren, van 10:00 tot 18:00.

  
Redactie Lekker