Nieuws

Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland

Talentvolle koks kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor de voorronde van de Nederlandse finale van de culinaire wedstrijd

Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland

Talentvolle koks kunnen zich tot 15 mei aanmelden voor de voorronde van de Nederlandse finale van de culinaire wedstrijd Bocuse d’Or. De voorrondes worden gehouden op 12 en 13 juni 2017 in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen.

De Bocuse d’Or, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon en brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en Wereldfinale.

De winnaars van de Nederlandse voorrondes worden rechtstreeks geplaatst in de Nederlandse finale die op 18 september 2017 tijdens Gastvrij Rotterdam wordt gehouden. De finalisten moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. Een Nederlandse vakjury, bestaande uit SVH Meesterkoks, beoordeelt de prestaties en wijst een uiteindelijke winnaar aan. De jury wordt eind april bekendgemaakt.

Inschrijven kan via de website.

Beeld: Bocuse d'Or Nederland

Redactie Lekker