Nieuws

It’s mocktail o’clock

Het is januari, een maand waarin menigeen het jaar aftrapt met gezonde voornemens. Bijvoorbeeld met #nolo, oftewel 0% alcohol. Wij laten zien dat je niet alleen water en koffie hoeft te drinken, maar dat er heerlijke alcoholvrije alternatieven zijn.

Mocktail

Dry January, een steeds populairder wordend initiatief. Uit onderzoek is gebleken dat in 2020 ruim 1 op de 5 Nederlanders bewust minder alcohol consumeerde in de eerste maand van het jaar. Nu de lockdown nog steeds van kracht is, is de kans groter dat mensen de keuze maken om alcoholische dranken te laten staan. 

Ook al is de aperitiefcultuur in Nederland nog steeds onderbelicht en het maken van cock- en mocktails thuis onontgonnen gebied, is het toch groeiende trend. Zeker nu wij zelf niet naar de bar kunnen. Hoewel een mocktail lastiger te maken is qua smaak en gelaagdheid dan cocktails, maak je met simpele recepten en goede voorbereiding al snel indruk op jouw gasten. Dus tijd om zelf aan de slag te gaan! Maar hoe maak je dit makkelijk om vol te houden en hoe maak je dit leuk? Dat laat Master Bartender en cocktailexpert Ivar de Lange (40), in samenwerking met het frisdrank merk Royal Club, zien. Ivar ontwikkelde voor het merk meerdere mocktail-recepten om in januari de traditie van het proosten op een nieuw jaar, gezond en feestelijk voort te kunnen zetten.

Zo mocht de redactie van Lekker dit aan den lijve ondervinden tijdens een digitale masterclass van Ivar de Lange himself, met producten van Royal Club. Als cocktailexpert kent hij kneepjes van het vak, weet hij de juiste smaken te combineren en laat hij de mocktails er chique en feestelijk uit zien. De mocktails zijn niet alleen alcoholvrij maar de frisdranken van Royal Club zijn ook nog eens suikervrij, zonder dat dit effect heeft op de smaak. De favoriet van de redactie? De Spicy Raspberry, met Royal Club Ginger Ale 0% suiker, frambozen en peper.

Over Ivar de Lange

Na een 9-jarige studie tot psychiater en werkzaam te zijn geweest in het ziekenhuis, heeft hij voor zijn passie gekozen: cocktails. Iets waar hij naast zijn studie veel mee bezig is geweest. Hij begon als graag geziene deelnemer op cocktailwedstrijden, omdat hij de beste wilde worden in zijn vak. Het wedstrijdleven was zwaar en dus reden genoeg voor hem om te minderen op alcohol. Hij begon met zijn eigen cocktailbar in Nijmegen, waar mocktails een belangrijke rol speelden op de kaart. Een grote trend, overgewaaid vanuit Amerika. Naast cocktail creative en consultant voor een aantal merken, begeleid hij ook startende ondernemers in het proces van het starten van een eigen cocktailbar. 

Winactie

Benieuwd geworden naar mocktails en wil je thuis indruk maken op het selecte gezelschap dat je mag ontvangen? Win een digitale masterclass van Ivar de Lange, waarin hij je allerlei tips en trick zal geven. Je ontvangt daarnaast een uitgebreide box van Royal Club met daarin alle ingrediënten om er een feestje van te maken! Houd onze Instagrampagina @lekker500 in de gaten voor meer informatie.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Unsplash

Tags

Mocktail, Royal Club, Ivar de Lange, Coctail, Alcoholvrij