Nieuws

Bocuse d’Or-kok Jan Smink opent eigen restaurant

In Wolvega opent op 21 september restaurant Smink van topkok Jan Smink. Smink kookt al jaren op topniveau, onder meer bij de Librije, en kwam enkele keren voor Nederland uit tijdens de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or.

Jan Smink opent restaurant

Nu gaat Jan Smink zijn eigen restaurant openen met een uitzonderlijk concept. Hij gaat werken met hoge kwaliteit Friese producten en heeft gelijk een primeur: Restaurant Smink wordt het eerste restaurant ter wereld met meerdere 3D-voedselprinters.

Smink: “Ik kook met de producten waarmee ik als boerenzoon ben opgegroeid en laat mijn liefde voor Friesland spreken op het bord.” Volgens Smink mag de gast ook veel beleving verwachten. We bereiden een deel van de gerechten midden in het restaurant, doen aan tafelbereidingen en ik bespreek persoonlijk met de gast het menu en de dranken, die overigens ook onderscheidend zullen zijn.”

Uniek voor het restaurant is het gebruik van meerdere 3D-voedselprinters van byFlow, waar Smink als productontwikkelaar aan gelieerd is. Hij beschikt zo over de nieuwste vormen en technieken, waarmee hij zijn gasten kan verrassen met bijzonder vormgegeven gerechtonderdelen. Deze geprinte onderdelen spelen een ondersteunende rol. “Ze zijn bedoeld als esthetische aanvulling op het gerecht, ik bereid mijn gerechten voor het overige op traditionele wijze.” 

De kaart bestaat uit één menu van 4 tot 10 gangen, een 4-gangenmenu gaat €50 kosten. Reserveren kan nu al via de website van Jan Smink. 

Redactie Lekker