Nieuws

Jarno Eggen geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Lekker Top-100 Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is officieel geïnaugure

Groene Lantaarn

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Lekker Top-100 Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is officieel geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Zijn werk werd bekroond met deze Meestertitel door zijn goede contact met de lokale cultuur en zijn samenwerkingen met leveranciers en grondstoffen uit de streek.

Jarno Eggen ontving samen met zijn partner Cindy Borger de officiële versierselen van SVH tijdens een feestelijke bijeenkomst in zijn restaurant. Hij kreeg ze uitgereikt door ondernemer en bestuurder Bernard Wientjes.

SVH beheert sinds 1980 de vijf SVH Meestertitels: SVH Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider. Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen en is inmiddels een waar keurmerk geworden.

Het restaurant van Jarno Eggen, De Groene Lantaarn, behaalde dit jaar de 29ste plek in de Lekker Top-100. Het restaurant heeft één Michelinster op hun naam staan.

Redactie Lekker