Nieuws

Jeroen en Marleen Brouwer onthullen naam van nieuwe restaurant in Groningen

In het nieuwe jaar, 2022, openen Jeroen en Marleen Brouwer van De Loohoeve in Schoonloo hun nieuwe restaurant in Groningse Hoogkerk in de monumentale Theresiakapel. Zij onthullen de nieuwe naam en openingsdatum. 

Sfeer impressie Restaurant Noor

Eerder schreven we al over de nieuwe plannen van Jeroen en Marleen Brouwer na de verkoop van hun restaurant De Loohoeve* in Schoonloo (op plaats 66 in de Top-100 van Lekker500), waarvan de deuren op 23 januari zullen sluiten. 

In het voorjaar van 2022 zal het nieuwe restaurant openen. Het nieuwe restaurant van Jeroen en Marleen Brouwer in de Groningse Theresiakapel krijgt de naam Noor. Marleen Brouwer: “We kozen voor die naam omdat het een korte en krachtige naam is die in vrijwel elke taal uit te spreken is. En daarbij is het restaurant gevestigd in het noorden van Nederland. We hadden deze naam ook in gedachten in 2018 toen ons nieuwe restaurant vorm begon te krijgen en ik zwanger was. Uiteindelijk werd onze zoon Mees geboren, maar als het een meisje geworden was, hadden we haar Noor genoemd.” 

Soft opening 

Restaurant Noor opent haar deuren officieel op 1 maart. Maar voor relaties en nieuwsbriefabonnees gaat Noor open met een ‘soft opening’. Nieuwsbriefabonnees kunnen reserveren vanaf 3 december 2021 voor een tafel vanaf 8 februari. Overige geïnteresseerden kunnen reserveren voor een tafel vanaf 1 maart. Kijk voor meer informatie op www.noor.nl.

Chef’s table

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de verbouwing van de uit 1927 stammende kapel. Jeroen Brouwer: “Alles loopt volgens planning en het gaat nu hard. Zo is de Palux-keuken inmiddels al geplaatst. Daar komt ook de geïntegreerde chef’s table. Het restaurant krijgt 40 stoelen en een van de eyecatchers is het priesterkoor, van waaruit de wijnen worden geschonken. Vanaf 1 maart gaan we open van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner, behalve op dinsdag, dan is er geen lunch.” 

Afscheidsmenu 

Jeroen en Marleen Brouwer nemen afscheid van De Loohoeve met een bijzonder afscheidsmenu en een afscheidsarrangement met het beste van De Loohoeve. Dit menu wordt geserveerd tussen 6 en 22 januari. 

*De visuals bij dit bericht zijn ‘artist impressions’ die een globale indruk geven van de indeling en de sfeer. Ze geven niet de werkelijke situatie en inrichting weer.

Redactie Lekker