Nieuws

Jonathan Zandbergen kookt in Hermitage

Op vier avonden in mei opent sterrenkok Jonathan Zandbergen een pop-up restaurant in de Hermitage te Amsterdam als afsluiting van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage.

Jonathan Zandbergen

Het pop-up restaurant is geopend op 2, 9, 16 en 23 mei. Zandbergen laat zich bij het ontwikkelen van de gerechten inspireren door de schilderijen van de Hollandse Meesters. In zijn menu staan onder meer Waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen én Oudhollandse hoenderrassen centraal. Daarnaast is een bijzonder drankenarrangement verkrijgbaar, inclusief champagne Taittinger.

Voorafgaand aan het culinaire diner kunnen gasten in alle rust de tentoonstelling bekijken onder begeleiding van deskundige gidsen. Het avondarrangement kost €149 per persoon, de aanvang en ontvangst is vanaf 17:00 uur. Via deze link kunnen kaarten gereserveerd worden.

Jonathan Zandbergen

Culinair talent

Jonathan Zandbergen is executive chef van restaurant Merlet* in Schoorl. Het restaurant van Martin en Carla van Bourgonje staat in restaurantgids Lekker500 2018 op plaats 45 in de Top-100, twee plaatsen hoger dan de gids van 2017: toen stond Merlet* op plaats 47.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Rick Strooper

Tags

Jonathan Zandbergen, Hermitage, Amsterdam, Pop-up restaurant