Nieuws

Jonnie en Thérèse aan je keukentafel

Een waanzinnig 3-gangenmenu en befaamde sommeliers die de mooiste wijnen toelichten, gewoon aan je eigen keukentafel. Met de online wijntasting en het online live kookprogramma van De Librije zit je frontrow met Jonnie en Thérèse en ben je zelf chef.

De Librije

Niet 1 maar 3 befaamde sommeliers die aan tafel de mooiste champagne, rode en witte wijn aan je toelichten en en passant enkele geheimen van het vak rondom proeven delen. Of gepofte ui met Noordzee Garnaaltjes (spoiler alert, voor de cocktailsaus gebruikt Jonnie Sherry als geheim ingrediënt) als voorgerecht, gevolgd door langzaam gegaarde boerderij eend, zoete aardappel en pittige zuurkool en als afsluiting de befaamde losgeslagen appeltaart van restaurant De Librije. En dat allemaal aan je eigen keukentafel. Deze bijzondere ervaringen zijn nu voor iedereen bereikbaar is. Lekker testte de nieuwste kook- en wijnworkshops van De Librije. 

Kook- en wijnworkshop 

Enkele weken gelden lanceerde De Librije diverse workshops om thuis te volgen. Van wijnproeverijen tot online live thuiskook-begeleiding door Jonnie, Thérèse, Oliver en Nelson van Librije’s Atelier. Deze en vele andere opties bieden zij aan om tijdens de tweede gedwongen sluiting toch contact te houden met hun gasten en hun passie te kunnen blijven delen. Het is ook meteen de uitgelezen kans om op een toegankelijke manier eens kennis te maken met De Librije en een kijkje te nemen in de keuken van de chef.  En wil je je meer verdiepen in wijnen en wijn-spijscombinaties en de wereld van wijn zo op een compleet andere manier te ontdekken? Dan is dit je kans om de dialoog aan te gaan met Thérèse over haar grootste passie; wijn.

Op deze digitale wijze kun je thuis in een veilige omgeving toch genieten van al het moois dat het team van dit prachtige toprestaurant te bieden heeft. En ook leer je gedurende de workshops veel over de technieken, ingrediënten en werkwijze van de bevlogen teams. 

Het proces

Nadat je je keuze hebt gemaakt via de website van De Librije kan je je pakket direct betalen. Vervolgens ontvang je een e-mail met alle aanvullende informatie, een QR-code met een link naar de receptuur. De benodigde ingrediënten worden thuisbezorgd. Gemakkelijker dan dit wordt het maken van een sterrenmaaltijd of het houden van een wijnproeverij niet! Het pakket voor de wijnen is geschikt voor vier personen en het pakket voor het koken voor 2 personen. Daarbij komen heldere en duidelijke instructies zodat je je niet onzeker hoeft te voelen tijdens het programma. Op het afgesproken tijdstip gaat de livestream van start en ga je samen digitaal de keuken in. Echt iedereen kan meedoen en het tempo wordt aangepast zodat iedereen na het bereiden van een gang voldoende tijd heeft om er daarna ook extra van te genieten. 

Extra leuk: vragen staat vrij. Door de chat-functie vraag je zelf het team het hemd van het lijf. Nooit eerder had je zoveel tijd om iedereen persoonlijk te spreken. Goed om te weten voor de wat onzekere thuiskok: het beeld en geluid van deelnemers staat uit, alleen het team van de Librije is te zien en te horen, dus die vlek op het tafelkleed en het iets minder professioneel opgemaakte bordje dan die van Jonnie; niemand die het ziet. Jonnie, Thérèse, Nelson, Oliver, Sabas en Sem zorgen ervoor dat je je gast voelt in eigen huis. Je vergeet bijna dat je niet echt uit eten bent! 

Sta jij ook te springen om zelf de wijnen te proeven of in de keuken aan de slag te gaan? Via deze link zie je alle info. De redactie van lekker was enthousiast. Dat koken, wijnproeven en plezier hebben samengaan bewijst dit creatieve concept van het ondernemende team van De Librije. Je hebt echt het gevoel mee te trainen als een lid van het sommelier- en keukenteam. Toch een stukje verbondenheid in deze bijzondere periode, en een leuk initiatief voor de feestdagen. Tip van de redactie? Doe je comfortabele huispak uit en trek iets moois aan. Zo heb je meteen het gevoel van een avondje uit!

Redactie Lekker