Nieuws

Jorge Vallejo gastchef bij RIJKS®

Van 5 tot 7 april koken chefs Joris Bijdendijk en Jorge Vallejo samen tijdens een driedaags gastchefevenement in het Amsterdamse restaurant RIJKS®.

RIJKS

Jorge Vallejo heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Als chef werkte hij onder meer bij restaurant Pujol in Mexico en Noma in Kopenhagen. In 2012 opende hij samen met zijn vrouw Alejandra, restaurant Quintonil in Mexico-Stad. Het restaurant biedt een hedendaagse Mexicaanse cuisine waarbij gastronomische tradities een moderne twist hebben gekregen en de nadruk gelegd wordt op duurzaamheid.

Quintonil debuteerde in 2015 in de World’s 50 Best Restaurants lijst op nummer 35 en steeg de afgelopen drie jaar naar de 11de plek. Hiermee is Quintonil het hoogst genoteerde Mexicaanse restaurant van de lijst. Pujol, waar hij als chef ervaring opdeed, staat op nummer 13. Daarnaast heeft Vallejo ook meerdere persoonlijke prijzen ontvangen. Zo werd hij in 2014 door FOUR Magazine verkozen tot een van ’s werelds ‘Rising Stars’ en werd hij in 2015 door GQ uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

Bekende gastchefs

Van 5 tot 7 april slaan chefs Bijdendijk en Vallejo de handen ineen en creëren een speciaal menu voor lunch en diner. Sinds de opening in 2014 heeft RIJKS® vele gastchefs ontvangen, waaronder Yotam Ottolenghi, Eelke Plasmeijer en Richard Ekkebus.

Reserveren kan via de website.

RIJKS®

RIJKS®, onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk, is het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met chefs de cuisine Ivan Beusink en Yascha Oosterberg, kookt Bijdendijk zoveel mogelijk met producten van Hollandse bodem. Hierbij laten zij zich inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken door de eeuw hebben beïnvloed. RIJKS® staat dit jaar op nummer 64 in de Lekker Top-500.

Lees de volledige recensie van RIJKS® in de 2019 editie van Lekker500.

Redactie Lekker