Nieuws

SVH Meesterkok Joris Bijdendijk en Zoku openen 25 Loft restaurants

Zoku, het hybride hotelconept, werkt voor de evenementenserie ‘Better Together’ samen met lokale partijen om hun lofts optimaal te benutten. SVH Meesterkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS® is de eerste samenwerking in de reeks.

Joris Bijdendijk

Op 29 mei zal de eerste editie, Zoku x RIJKS®, plaatsvinden, waarbij Zoku 25 van haar Lofts zal omtoveren tot privérestaurants. Koppels kunnen genieten van een diner, bereid door chef-kok Joris Bijdendijk en zijn team van restaurant RIJKS®. Het restaurant is gevestigd in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en staat in Lekker500 editie 2020 stevig op positie 66 in de Top-100

25 koppels kunnen voor minder dan €200 per persoon genieten van een overnachting bij Zoku, inclusief het 4-gangendiner met een selectie wijnen gekozen door de hoofdsommelier van RIJKS®; Max van Bockel. Ondanks dat de gasten niet kunnen dineren in het restaurant, zal de persoonlijke touch niet ontbreken. Bijdendijk zal namelijk videobellen met de gasten die op dat moment aan het dineren zijn in de Loft. Na het diner is het mogelijk voor de gasten om de avond af te sluiten op het privédakterras van Zoku. De overnachting is inclusief een verblijf in de prijswinnende Zoku Loft; een ruim micro-appartement dat is ontworpen om comforabel te kunnen wonen en efficiënt te kunnen werken. Het slaapgedeelte is afgeschermd. 

"Onze Better Together-propositie is zeer relevant in deze uitdagende tijd. De community staat bij ons altijd centraal en we hebben diverse initiatieven ontwikkeld onder andere ten behoeve van essentieel personeel in de medische zorg. Daarnaast zijn we ook altijd blijven uitkijken naar samenwerkingen met lokale partners om waarde toe te voegen aan elkaars bedrijven, de stad en onze gasten. Dit project had niet mooier kunnen beginnen dan met een samenwerking met een van Amsterdams beste chefs”, aldus Hans Meyer, medeoprichter van Zoku. 

Bijdendijk voegt hieraan toe: "Deze crisis heeft ons veel creativiteit en energie gebracht. Het is fantastisch om te zien wat er allemaal is ontstaan in deze tijd en dat onze gasten zichzelf nog steeds willen verwennen met lekker eten, drinken en vakanties in eigen land. Wij zijn heel blij dat we op deze manier een Zoku x RIJKS® ervaring kunnen geven.”

Drie Lofts worden gratis beschikbaar gesteld voor het project ‘Lieve Amsterdammers'. Dit project eert lokale helden die een positieve bijdrage aan andere Amsterdammers hebben geleverd. 

Kijk hier voor meer informatie over Zoku x RIJKS®. 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Zoku, RIJKS®
Beeld: Zoku, RIJKS®

Tags

Joris Bijdendijk, SVH Meesterkok, RIJKS, Zoku, Lofts, Amsterdam