Nieuws

Nicolás López en Joris Bijdendijk koken voor goed doel

Joris Bijdendijk van RIJKS® in Amsterdam en Nicolás López van restaurant Villanos en Bermudas in Bogotá, Colombia, koken op 11, 12, en 13 januari 2019 samen voor het goede doel Manq’a.

Nicolás López

Manq’a is een gastronomische opleiding die opgericht is door ontwikkelingsorganisatie ICCO en Claus Meyer (The Nordic Food Movement en restaurant Noma). Deze organisatie zet zich in Latijns-Amerika in voor het openen van markten voor arme boeren, het aanbieden van koksopleidingen en werk in de stad en het toegankelijk maken van gezond voedsel voor mensen met een kleine beurs. Er werd in 2015 een nieuwe Manq’a School voor de Gastronomie geopend in de Colombiaans hoofdstad Bogotá.

Trend

Joris Bijdendijk en Nicolás López ondersteunen beide de wereldwijde trend waarin chefs zich inzetten voor een beter voedselsysteem. Bijdendijk vindt dat chefs een voorbeeldfunctie hebben, omdat zij de boeren en de burgers door voedsel met elkaar verbinden. Nicolás López stelt zijn keuken open voor jongeren die de opleiding van Manq’a hebben afgerond. Tijdens de opleiding als ook in het restaurant, wordt het koken met lokale producten gestimuleerd. Zo moet het gat tussen de boer en de burger uiteindelijk gedicht worden.

Info

Tijdens de lunch en het diner op 11, 12  en 13 januari 2019 zal een speciaal menu geserveerd worden. Een deel van de opbrengst van de samenwerking tussen Bijdendijk en López gaat naar de projecten van Manq’a. Hier kun je kaarten reserveren.

RIJKS® in Lekker500

Restaurant RIJKS® is al jaren een vaste waarde in restaurantgids Lekker500. In editie 2019 staat dit restaurant op plaats 66 in de Top-100. Benieuwd naar de recensie? Je kunt de gids hier bestellen.

Redactie Lekker