Nieuws

Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café

Heerlijk nieuws! Chef-kok Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak in Amsterdam-Zuid aan het Amsterdamse Stadionplein: Wils Bakery Café. 

Joris Bijdendijk in Wils Bakery Café

Amsterdam is een nieuwe bakkerij en bistro rijker. Chef-kok Joris Bijdendijk, van restaurant RIJKS®* (nummer 70 in de Top-100 van Lekker500) en Wils* (nieuw in Lekker500) opent namelijk Wils Bakery Café en wordt het bourgondische zusje van restaurant Wils*. 

“Het team van Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen. Tijdens de lockdown zijn we gaan experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener. We zijn direct naar de tekentafel gegaan en bedachten samen een bakery café, een plek waar het ambacht van een bakkerij en de gezelligheid van een Franse bistro samenkomen”, aldus Joris Bijdendijk. 

Ondanks dat Wils* en Wils Bakery Café op vele vlakken verschillen, ziet de chef-kok ook overeenkomsten. Volgens hem ademen beide zaken het vakmanschap dat hun team bezit: “In het restaurant ervaar je dat in een wat exclusievere sfeer tijdens een uitgebreide lunch of diner, terwijl je de bakery café zonder reservering binnenloopt en neerploft voor een broodje van onze bakker Max met een glas wijn van sommelier Barbora. Of, afhankelijk van het tijdstip, voor een kop koffie met patisserie van onze patissier Tania.” 

Wils Bakery Café opent op 2 februari 2022 en zal in de eerste instantie van woensdag tot en met zaterdag vanaf het middaguur geopend zijn. Wat je op de menukaart kunt vinden? Klassieke lunch- en broodgerechten zoals de Reuben Sandwich, aspergequiche en paté en croute, maar ook schnitzel, slavink en softijs. Daarnaast kun je in de bakkerij heerlijk vers brood, patisserie en lunch to go kopen. 

Redactie Lekker