Nieuws

JRE Nederland kookt voor Olympische coaches NOC*NSF

Leden van restaurantvereniging JRE Nederland hebben coaches van het NOC*NSF die actief zijn geweest tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, culinair in de watten gelegd.

Basiliek

Restaurant Basiliek in Harderwijk van JRE-voorzitter Rik Jansma trad op als gastheer van een bijzonder diner. Ruim veertig Olympische coaches genoten dinsdagavond 13 december in Harderwijk van een uitgebreid vijfgangenmenu, dat was samengesteld door meerdere JRE-chefs.

De koks die het menu verzorgden, waren Rik Jansma, Basiliek* in Harderwijk, Edwin Soumang, ONE* in Roermond, Jeroen Sportel, Vive la Vie in Groningen, Laurent Smallegange, Spetters* in Breskens en Alain Alders, De Vrienden van Jacob* in Santpoort. Volgens Jansma is het een eer om te koken voor de coaches: ‘Ze hebben ons land zoveel moois gebracht, het voelt goed om gastheer te mogen zijn van deze toppers. De coaches delen kennis en enthousiasme met elkaar en dat doen wij bij JRE ook. We willen allemaal de beste zijn in het vak, maar dat kan alleen door kennis en kunde met elkaar te delen. Wat dat betreft sluiten de passies van NOC*NSF en JRE prima bij elkaar aan. We gaan allemaal voor goud, elke dag opnieuw.

JRE NederlandJRE Nederland bestaat uit 34 jonge, getalenteerde restaurateurs die als verbindende schakel het motto never-ending passion hanteren. Het lidmaatschap garandeert kwaliteit en biedt de restaurateurs een breed platform voor het blijvend ontwikkelen van de gezamenlijke passie: gasten verrassen met een gastronomisch innovatief product.

Beeld: JRE.

Redactie Lekker