Nieuws

Kijktip: ‘Brut, Dromen Onder Grote Druk’​​​​​​​

Vorige week was de eerste aflevering van Brut. Een documentaire waarin sterrenchef Hans van Wolde twee jaar lang wordt gevolgd bij het realiseren van zijn grote droom en de weg naar zijn nieuwe restaurant: Brut 172 in Reijmerstok. 

Hans van Wolde

In de eerste aflevering van Brut maken we kennis met Hans van Wolde, ras Rotterdammer en voormalig eigenaar van Beluga in Maastricht, waar hij al 25 woonachtig is. Hij heeft een droom en een missie: het beste, mooiste, uniekste en bijzonderste restaurant van Nederland openen: Brut 172. 

We beginnen in het jaar 2018. Van Wolde heeft een oude boerderij in het Limburgse Reijmerstok gekocht, waar hij letterlijk al zijn spaargeld in stopt om deze bouwval om te toveren tot een prachtig restaurant. Hij weet niet hoe hij het voor elkaar gaat krijgen, maar dat hij het voor elkaar gaat krijgen weet hij zeker. Niet alle dorpsgenoten zijn even enthousiast en zijn volgens van Wolde bang dat hij een festivalterrein maakt in het rustige dorpje. Maar langzamerhand maakt hij steeds meer kennis met de bewoners en deelt zijn plannen voor het restaurant. 

In deze eerste aflevering zien we ook dat het gelukt is om zijn droomrestaurant te openen, maar niet zonder slag of stoot. Echter, zes dagen na opening komt de klap. Ook zijn restaurant moet sluiten wegens de lockdown. 

Hoe hij zijn restaurant heeft gerealiseerd en hoe het met Hans van Wolde gaat, is elke week te zien op RTL4 op woensdag om 21:30 of op Videoland.

 

Redactie Lekker