Nieuws

KLM’s nieuwe topchef: Jacob Jan Boerma

KLM serveert vanaf 25 oktober 2015 maaltijden van de Nederlandse driesterren topchef Jacob Jan Boerma in de World Busine

KLM’s nieuwe topchef: Jacob Jan Boerma

KLM serveert vanaf 25 oktober 2015 maaltijden van de Nederlandse driesterren topchef Jacob Jan Boerma in de World Business Class op de vluchten vanuit Amsterdam. Boerma is de eerste chef-kok die een jaar lang de keuken van KLM gaat verrijken.

Driesterren chef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen heeft vier verschillende menu’s samengesteld die in de lucht geserveerd worden. KLM biedt al een paar jaar maaltijden aan in de World Business Class die ontwikkeld zijn door toonaangevende Nederlandse chef-koks. Door samen te werken met topchefs wil KLM de culinaire wereld aan boord promoten. Ook het servies, dat ontworpen is door designer Marcel Wanders, is van Nederlandse hand. Eerder werden maaltijden aan boord geserveerd van onder meer Cees Helder, Margot Janse, Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder, Richard van Oostenbrugge en Jonnie Boer.

In 2002 opende Jacob Jan Boerma restaurant De Leest in Vaassen. Het restaurant ontving in 2003 een eerste, in 2007 een tweede en in 2014 de derde Michelinster. Ook opent Jacob Jan begin 2016 zijn eigen restaurant in het geheel vernieuwde Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. 19 oktober lanceerde hij zijn derde kookboek 'Less is more' met Sacha de Boer.

Redactie Lekker