Nieuws

Maître-sommelier Koen van der Plas vertrekt bij Kasteel Heemstede

Maître-sommelier Koen van der Plas vertrekt per direct bij Kasteel Heemstede in Houten als gevolg van de coronacrisis.

Kasteel Heemstede in Houten

Restaurant Kasteel Heemstede en Koen van der Plas hebben, in goed overleg, besloten hun huidige samenwerking te beëindigen. Van der Plas treedt uit dienst bij Kasteel Heemstede, maar zal bij het restaurant betrokken blijven door zijn rol als adviseur. Daarnaast zal hij zijn tijd gaan investeren in zijn eigen wijnhandel. 

Op 1 juli 2019 maakte Van der Plas de overstap van Inter Scaldes*** in Kruiningen naar Kasteel Heemstede in Houten om het team van chef-kok Ollie Schuiling te versterken, die op dat moment samen met Frans de Boer mede-eigenaar zou worden. Afgelopen februari ging het restaurant na een ingrijpende verbouwing weer open. Na een succesvolle eerste maand moesten de deuren helaas al sluiten in verband met de gestelde maatregelen rondom het coronavirus. Inmiddels heeft het restaurant de doelstellingen moeten bijstellen en gaat het om overleven en het bijstellen van kosten. Volgens Van der Plas is dit de beste oplossing. 

“Natuurlijk had ik ook een heel andere voorstelling van zaken, maar we konden door de coronacrisis niet vasthouden aan de plannen die we hebben gemaakt. Ollie komt maandag bij me eten, dus er is echt geen sprake van rancune. We hadden het allebei graag anders gezien. Met dit scenario hield toch niemand rekening? Dan moet je voor het behoud van het bedrijf stappen maken. En die zijn in dit geval voor mij persoonlijk misschien niet de beste… Jammer dat het zo moest lopen. Maar ik koester geen bittere gevoelens hoor”, aldus Koen van der Plas.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Misset Horeca
Beeld: Kasteel Heemstede

Tags

Koen van der Plas, Restaurant, Maître-sommelier, Kasteel Heemstede