Nieuws

Kunz opent aspergeseizoen 2017

Het nationale aspergeseizoen 2017 is op 11 april in het Intercontinental Amstel Hotel voor geopend verklaard. Onder toez

Kunz opent aspergeseizoen 2017

Het nationale aspergeseizoen 2017 is op 11 april in het Intercontinental Amstel Hotel voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is Sterrenchefkok Niven Kunz door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017.

Alweer voor de zestiende keer werd het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van de aspergeambassadeur, aan wie ook de oorkonde en de eerste bundel asperges zijn overhandigd. Met het thema 'Proef de lente! Oude tradities in een nieuw jasje', onderdeel van de nationale aspergecampagne 'Proef de lente!' van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar ontwikkelingen in de aspergeteelt, en naar ontwikkelingen in de promotie van de asperge.

Niven KunzOp zijn 24e kreeg Kunz zijn eerste Michelinster, zijn eigen restaurant kreeg in het eerste jaar al een Michelinster en is vier keer verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Niven Kunz is een groentefreak en gróót aspergeliefhebber, en daarom met recht de Aspergeambassadeur 2017. “Dat ik Aspergeambassadeur ben geworden is een grote eer voor mij en voor mijn ideeën over groenten, omdat als érgens het 80/20-principe tot zijn recht komt, is het wel bij asperges: 80% lokaal, 80% groenten, 80% seizoensgebonden.”

Beeld: Amstel Hotel

Redactie Lekker