Nieuws

La Fève en sterrenchefs lanceren nieuwe editie Sterrenbonbons

Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève chocolade & desserts in Maastricht lanceerde onlangs een nieuwe editie Sterrenbonbons, in samenwerking met 10 Nederlandse en Belgische chefs. SVH Meesterkok Toine Hermsen ontving de eerste doos. 

Geert-Jan Heesterbeek en Toine Hermsen

Na groot succes van de eerste serie Sterrenbonbons in 2014, lanceerde Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht en nieuwe editie die in samenwerking met 10 Nederlandse en Belgische chef-koks tot stand is gekomen. En niet zomaar een editie, maar een editie om het 10-jarig jubileum van la Fève te vieren. Elke bonbon belooft een verrassing te zijn, gevuld met de signatuur of favoriete smaak van de chef. 

“Ik ben geweldig trots op de samenwerking en met het resultaat. Met de meeste chefs werk ik al jaren samen, sommigen ken ik uit de tijd toen ik nog als patissier in toprestaurants werkte. Het was een intensief, maar machtig mooi proces om de smaken van de chefs te vangen in een bonbon. Het resultaat is dat elke bonbon een unieke weergave is van de favoriete smaken of de signatuur van de chef. Zo combineerden we in de bonbon van groenteliefhebber Luc Kusters van restaurant Bolenius pastinaak met mokka en witte chocolade. In de bonbon van Jannis Brevet van Inter Scaldes proef je een combinatie van gezouten citroen, mascarpone en espressobonen. De oriëntaalse keuken van Danny Tsang van restaurant O&O proef je terug in karamel van kokosmelk, cashewnoot, limoenblad en rode curry. En de eigen gin No9 met negen botanicals van Alex Clevers van het Belgische restaurant Vivendum vormt de basis van zijn Sterrenbonbon”, aldus Heesterbeek. 

Sterrenbonbons serie

Het eerste exemplaar van de Sterrenbonbons is door Geert-Jan Heesterbeek overhandigd aan SVH Meesterkok Toine Hermsen. Heesterbeek vertelt: “Toine Hermsen was mijn leermeester toen ik in zijn restaurant werkte en ik heb destijds veel van hem geleerd. Bijzonder is dat vier van de tien sterrenchefs van deze serie Sterrenbonbons eveneens Toine Hermsen als leermeester heeft gehad. Daarom draag ik deze serie Sterrenbonbons aan hem op.”

De 10 deelnemende chefs op een rijtje 

  1. Alex Clevers, Restaurant Vivendum* in Dilsen Stokkem
  2. Danny Tsang, Restaurant O&O* in Sint Willebrord
  3. Dick Middelweerd, Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre
  4. Fred Mustert, Restaurant Fred** in Rotterdam
  5. Jannis Brevet, Restaurant Inter Scaldes*** in Kruiningen
  6. Luc Kusters, Restaurant Bolenius* in Amsterdam
  7. Margo Reuten, Restaurant Da Vinci* in Maasbracht
  8. Ralf Berendsen, Restaurant La Source** in Lanaken
  9. Ralph Hermans, Restaurant Rantree* in Maastricht
  10. Servais Tielman, Restaurant Beluga Loves You* in Maastricht

De Sterrenbonbons

De bonbons zijn gemaakt van de chocolade uit de Fair-Trade and Organic-serie van Valrhona. Thuis genieten van deze bijzondere serie Sterrenbonbons met de favoriete smaken van onder andere Jannis Brevet, Luc Kusters en Fred Mustert? Je kunt ze per 10, 20 of 40 stuks verkrijgen via de webshop van la Fève of bij de restaurants van de deelnemende chefs. 

Redactie Lekker

Tags

La Fève, Sterrenbonbons, Sterrenchefs