Nieuws

LANT box van Syrco Bakker

Lokaal, Ambacht, Natuurlijk, Traceerbaar, oftewel LANT. LANT box is een tijdelijk project van sterrenchef Syrco Bakker, om een helpende hand te bieden aan lokale producenten, boeren en gepassioneerde vakmensen. 

LANT box

“In deze huidige tijd blijven wij de visie van Pure C volgen. Dit doen wij door middel van de LANT box waarbij wij kleinschalige producenten en ondernemers een podium geven, hun verhaal vertellen en hen ondersteunen waar mogelijk.” , aldus Syrco Bakker, chef-kok van restaurant Pure C** in Cadzand (nummer 8 in de Top-10 van Lekker500). Deze BOX bestaat uit verschillende diverse producten die nauwkeurig worden samengesteld op het aanbod van de producent. 

Missie

In een interview met Syrco Bakker geeft hij aan dat het zijn missie is om een podium te geven aan kleine producenten, ondernemers en ambachten. Dit doen ze in Pure C al een geruime tijd door boeren, vissers, slagers en andere producenten te benoemen op de menukaart. “In het restaurant werk ik aan de hand van 4 kernwaarden; zo LOKAAL mogelijk, samenwerken en krachten bundelen met verschillende AMBACHTEN, 100% NATUURLIJK werken en hierbij is de TRACEERBAARHEID van de producten en het contact met de producenten van groot belang.”

Bewustwording en ondersteuning

Bakker laat weten dat hij dit zo belangrijk vindt: “Het begint allemaal met de beste producten van toegewijde producenten, zonder hen kunnen wij nooit mooie gerechten koken. Als chef hebben wij een verantwoordelijkheid om deze vakmensen een podium te geven zodat ze kunnen blijven voortbestaan! In een restaurant hebben we het voorrecht om onze gasten te inspireren en kennis te laten maken met fantastische producten en de gepassioneerde mensen erachter. Op deze manier creëren we bewustwording en ondersteunen we de boeren, vissers, slagers en andere vakmensen.”

Inhoud LANT box

“Een mooie diversiteit aan producten direct van de boer, van lokale producenten en van ondernemers die dezelfde visie delen. Veel producten die je niet in de supermarkten zult vinden. Door de huidige situatie blijft de boer en producent zitten met zijn/haar product en hier wil ik graag een helpende hand bieden. LANT box is voorlopig een tijdelijk project om de lokale producent door deze moeilijke tijd te helpen. Hierbas de Las Dunas stelt zijn webshop beschikbaar als verkoopplatform zodat wij snel kunnen starten.”, aldus Bakker. 

“Life is like a LANT box you never know what you are gonna get”

Volgens Bakker zal de inhoud van de box zal elke weer veranderen om een interessant en gevarieerde selectie producten te kunnen bieden. “Wij werken op basis van het aanbod van de boeren en de producenten. Op deze manier wordt iedereen elke week uitgedaagd om met nieuwe en minder bekende producten aan de slag te gaan.”

De LANT box is hier verkrijgbaar. 

Redactie Lekker