Nieuws

Le Creuset op zoek naar jong kooktalent

Het bekende pannenmerk Le Creuset is op zoek naar nieuw talent. Voor het eerst organiseert het merk een junior kookwedst

Le Creuset op zoek naar jong kooktalent

Het bekende pannenmerk Le Creuset is op zoek naar nieuw talent. Voor het eerst organiseert het merk een junior kookwedstrijd, in samenwerking met scholengemeenschap De Rooi Pannen.

De wedstrijd De Kookheld van het Zuiden is bedoeld voor kinderen uit Nederland met een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar. De deelnemende kinderen bezorgen een eigen recept met foto aan een kookwinkel uit de vooropgestelde lijst van deelnemende winkels. Elke winkel zal drie deelnemers selecteren die hun recept zullen koken, laten proeven en beoordelen. Elke winkel selecteert vervolgens één finalist.

Uiteindelijk worden de finalisten uitgenodigd op 24 maart in De Rooi Pannen waar ze een training krijgen en hun recept kunnen perfectioneren. In de namiddag is de finale en zullen de finalisten live koken voor de jury. De jury kiest op basis van presentatie, smaak en originaliteit de Kookheld van het Zuiden 2017. De winnaar wint een kookset van Le Creuset en mag zichzelf een jaar lang Kookheld van het Zuiden noemen.

Deelnemende kookwinkels- Gloudemans in Uden- Cookstyle in Mierlo- Via Canella in Cuijk- Van den Hurk in Eersel- Den Hertog in Goes- De Kookwinkel in Breda- Kookzaak in Breda- Brinkmans Kookwinkel in Den Bosch- Morres in Hulst

Kinderen mogen hun recepten insturen tot en met 31 januari 2017.

Redactie Lekker