Nieuws

Leon Aben nieuwe maître-sommelier Hendrik van Maurick

Restaurant Hendrik van Maurick, onderdeel van Kasteel Maurick in Vught, dat in handen is van chef-kok Niek van Lieverloo, heeft Leon Aben aangetrokken als nieuwe maître-sommelier. 

Leon Aben

Na bijna 5 jaar werkzaam te zijn geweest als assistent-sommelier bij Restaurant de Treeswijkhoeve** in Waalre onder leiding van Remon van de Kerkhof, is Leon Aben (25) klaar voor een nieuwe uitdaging bij restaurant Hendrik van Maurick. Een unieke kans volgens Van Lieverloo, waarbij de focus voor Aben ligt op het verrijken van het culinaire niveau. Aben ziet deze stap dan ook als kans om zijn kennis en kwaliteiten te tonen en over te brengen aan een groot team.

“Samen met het gehele team staan wij in de startblokken om – wanneer wij weer veilig en verantwoord open kunnen – u van een onvergetelijke ervaring te voorzien,” aldus Leon Aben. 

Aben behaalde in 2018 zijn Introductory Court of Master Sommelier en slaagde in 2019 voor zijn opleiding SVH Gastronomie. Naast zijn taak als maître-sommelier zal hij ook aan de slag gaan als wine director van het gehele Kasteel Maurick en het onlangs geopende kasteel Dussen. 

Redactie Lekker