Nieuws

Liveblog week 14: Dit zijn de initiatieven van restaurants

Restaurants weten in deze situatie massaal in te spelen op de gestelde maatregelen. Lees hier wat de Lekker500 restaurants doen in deze onzekere tijd en hoe jij nog steeds kunt genieten van deze restaurants, en ze een steuntje in de rug kunt geven!

Liveblog week 14

De horeca in Nederland verkeert in zwaar weer door de uitbraak van de COVID-19 (corona) pandemie. Restaurants komen met creatieve manieren om hun bedrijven draaiende te houden. Houd via deze liveblog bij wat de restaurants doen en hoe jij ze kunt helpen. Naast de vele initiatieven en acties roepen restaurants de gasten op om reguliere dinerbonnen aan te schaffen bij de restaurants, die later ingeleverd kunnen worden. 

Zelf tips insturen over restaurants en hun initiatieven? Mail deze dan naar [email protected] zodat wij de informatie kunnen meenemen in onze updates!

Dit was de liveblog van deze week. De liveblog van week 15 gaat hier verder. Lees hier welke restaurants en initiatieven in de liveblog van week 13 stonden. 

Vrijdag, 3 april

’t Vaantje, Reeuwijk 

’t Vaantje in Reeuwijk is een bezorgservice gestart. Het restaurant bezorgt van dinsdag t/m zondag zowel lunch als diner. Daarnaast staat het menu voor Pasen ook al klaar, zodat je ook met deze dagen kunt genieten. Kijk op vaantje.nl voor de menu’s en bestelmogelijkheden. 

De Fuik, Aalst

Via www.defuik.nl vind je de mogelijkheden om gebruik te maken van de Take-Away thuisservice, want ook De Fuik zorgt ervoor dat je thuis kunt genieten van de gerechten van dit restaurant in deze periode. 

Noir Utrecht

Restaurant Noir blijft, ondanks dat ze gesloten zijn, graag voor je koken. Ze komen dan ook graag #NOIRJEHUIS. De gerechten worden thuisbezorgd en voor je deur gezet, en ze zwaaien even. Kijk snel hier voor het menu en hoe je een bestelling kan plaatsen. 

’t Stokpaardje, Alkmaar

’t Stokpaardje presenteert ‘Het Stokpaardje verwenpakket’. Dit is een box met diverse specialiteiten van dit restaurant, waarvan enkele gerechten even opgewarmd moeten worden. De box is €75,- voor twee personen. Meer informatie over de inhoud van de box vind je hier

Het Weeshuys, Zwolle

Het Weeshuys bezorgt gratis de bestelde gerechten in 10 verschillende Zwolse wijken. Dit geldt alleen bij een bestelwaarde van €15,- of meer. Naast de reguliere gerechten biedt het restaurant ook de mogelijkheid om een paasbrunch bij je thuis of bij iemand anders, als cadeau, te laten bezorgen. Kijk hier voor alle mogelijkheden. 

 

Donderdag, 2 april

Smidse Culinair, Aalten

Na een paar weken gesloten te zijn geweest, begon hun ondernemersdrift toe te nemen. Daarnaast missen ze de gasten en omdat zij toch voor het gezin koken, maken ze voor de gasten Smidse Culinair graag extra maaltijden die kunnen worden afgehaald. Van dinsdag t/m zaterdag koken ze 20 extra maaltijden. Meld je hier aan voor meer informatie. 

Spandershoeve, Hilversum

Dit Indonesische Restaurant introduceert Spandershoeve ‘Boenkoes’, oftewel ‘afhalen’ in het Indonesisch. Er is een speciaal menu gecreëerd dat van woensdag t/m zondag kan worden afgehaald. Kijk op spandershoeve.nl voor meer informatie. 

Meliefste, Wolphaartsdijk

Bij Meliefste, kun je het restaurant ondersteunen door het kopen van een cadeaubon met korting. Het gaat om een 6-gangenmenu t.w.v. €160,- voor €140,- inclusief aperitief, water, wijn en koffie. Mail naar [email protected] voor meer informatie en de voorwaarden. 

Sense, Den Bosch 

De chef en het team van Sense willen hun gasten niet te lang missen in deze periode en zijn daarom begonnen met ‘Sense loves to share! – Take-away’. Zo kun je elke donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag genieten van de gerechten uit de handen van chef-kok Dennis Middeldorp. Kijk hier voor het menu en de mogelijkheden. 

Woensdag, 1 april

HMB Restaurant, Rotterdam

Bij HMB Restaurant in Rotterdam kun je nu elke vrijdag, zaterdag en zondag een bestelling plaatsen. Elke week komt het restaurant met een nieuw 3-gangenmenu. De gerechten kunnen uitsluitend worden afgehaald. Kijk hier voor het menu en de bestelmogelijkheden. 

Gebroeders Hartering, Amsterdam

Dit Amsterdamse restaurant is van woensdag t/m zondag geopend om eten af te halen. Zo kun je en kleine lunch afhalen vanaf 12:00. Vanaf 17:00 is Restaurant Gebroeders Hartering geopend om warme maaltijden af te halen. Kijk op gebr-hartering.nl voor de mogelijkheden. 

Sizzles, Apeldoorn

Sizzles @HOME, dat kan nu! Via sizzles.nl kun je het thuisbezorgdmenu bekijken. Naast het reguliere menu, bieden ze nu ook een Paasbox aan. Indien je bestelt voor 9 april, kan deze box op beide paasdagen laten bezorgen of afhalen. Kijk voor meer informatie over de Paasbox hier

Het Koetshuis, Bennekom

Het Koetshuis in Bennekom presenteert elke week een nieuw menu, het KoetsThuismenu. Je kan één of meerdere gerechten bestellen. Kijk op de Instagrampagina hetkoetshuisbennekom voor meer informatie. 

Monarh, Tilburg

Nu de restaurants gesloten zijn, gaat Monarh door met thuisbezorgen. Het Tilburgse restaurant biedt onder andere een 4-gangenthuismenu aan. Daarnaast zijn er koude en warme gerechten en desserts te bestellen. Kijk snel op monarh.nl

 

Dinsdag, 31 maart

Bellami’s Bar à Manger, Groningen 

Bellami’s Bar à Manger introduceert Bestellami’s. Met een wekelijks wisselend menu kun je elke vrijdag en zaterdag genieten van deze bistrogerechten. Van delicatessen tot aan desserts. De gerechten kunnen worden afgehaald. Kijk op www.bellamis.nl voor de gerechten en mogelijkheden. 

De Aubergerie, Amersfoort 

De Aubergerie zorgt ervoor dat je uiteten kan aan je eigen keukentafel met het traiteurmenu. Dit houdt in dat alle voorbereide componenten gekoeld geleverd worden. Hierbij komt een simpele instructie om het gerecht op tafel te kunnen zetten, zo kun je genieten van het gerecht op de juiste temperatuur. Bekijk hier het traiteurmenu. 

Le Barquichon, Voorburg

Van donderdag t/m zondag bezorgt Le Barquichon culinaire diners voor thuis. De gerechten moeten enkel worden opgewarmd. Kijk hier voor het menu en de mogelijkheden. 

Il Campanile, Markelo

Door gerechten te bestellen bij dit Italiaanse restaurant, waan je je thuis een beetje in Italië. De gerechten van Il Campanile kunnen uitsluitend worden afgehaald van vrijdag t/m zondag. Bekijk de site voor het menu en de bestelmogelijkheden. 

Oude Post, Renkum 

Ook dit restaurant biedt de mogelijkheid om gerechten te bestellen voor thuis; ‘Oude Post bij u thuis’. Van woensdag t/m zondag kan er besteld worden om het vervolgens te laten bezorgen of af te halen. Op www.oude-post.nl vind je de mogelijkheden. 

De Loohoeve, Schoonloo

De Loohoeve in Schoonloo heeft een wekelijks wisselend menu. Deze week draait het menu om voorjaarsproducten met onder andere witte asperges en daslook. De voorkeur gaat uit naar afhalen, indien dit niet mogelijk is worden de gerechten contactloos en veilig thuisbezorgd. Hier vind je het voorjaarsmenu van De Loohoeve. 

 

Maandag, 30 maart

Pure C, Cadzand

LANT box is een tijdelijk project van sterrenchef Syrco Bakker. LANT staat voor Lokaal, Ambacht, Natuurlijk, Traceerbaar. Het doel van dit project is om lokale producenten, boeren en gepassioneerde vakmensen door deze moeilijke tijd te helpen. Deze BOX bestaat uit diverse producten die nauwkeurig worden samengesteld op basis van het aanbod van de producent. De inhoud van de box zal elke week veranderen, om zo een interessante en gevarieerde selectie producten te kunnen bieden. De LANT box is hier verkrijgbaar. 

Unique, Gouda

Restaurant en Winebar Unique biedt een 3-gangen- en 4-gangenkeuzediner aan, die afgehaald of bezorgd kunnen worden. De gerechten zijn ook los te bestellen. Kijk op restaurantunique.nl/menu voor de mogelijkheden. 

La Provence, Zaltbommel

In deze onzekere tijden is La Provence je graag van dienst met culinaire cateringmogelijkheden. Er is een regelmatig wisselend menu dat vers wordt bereid en kant-en-klaar en gekoeld wordt geleverd. Hier vind je het menu en de contactgegevens om een bestelling te kunnen plaatsen. 

Hofstede de Blaak, Tilburg

Om na de sluiting van het restaurant de gasten toch thuis te kunnen laten genieten van de gerechten, kunnen de gerechten los worden besteld. De gerechten kunnen thuisbezorgd of afgehaald worden. Bekijk snel de mogelijkheden op hofstededeblaak.nl

Villa La Ruche, Voorburg

Bij Villa La Ruche kun je een 4-gangenmenu bestellen voor thuis. Enkel dient er een keuze te worden gemaakt bij het voor- en het hoofdgerecht. Op villalaruche.nl worden meerdere wijnen aangeboden met een korting van 25% per fles. De bestelling kan worden geplaatst via [email protected]

WOX, Den Haag

Restaurant WOX in Den Haag presenteert WOX ‘Drive-thru’, waarbij je als gast enkel hoeft te rijden en er voor je gekookt wordt. Van dinsdag t/m zaterdag kan er worden besteld en afgehaald. Bekijk het ‘Drive-thru’ menu en de mogelijkheden hier

Bistro Bord’O, Leiden

Omdat de meeste mensen thuiszitten of lange uren draaien in de zorg bijvoorbeeld, zorgt Bistro Bord’O dat je zowel thuis als op je werk kunt genieten van de gerechten. Daarnaast wordt er 20% korting gegeven op de wijnen. Bekijk op bistrobordo.nl de gerechten en wijnen. 

Redactie Lekker