Nieuws

Liveblog week 15: Dit zijn de initiatieven van restaurants

Restaurants weten in deze situatie massaal in te spelen op de gestelde maatregelen. Lees hier wat de Lekker500 restaurants doen in deze onzekere tijd en hoe jij nog steeds kunt genieten van deze restaurants, en ze een steuntje in de rug kunt geven!

Liveblog week 15

De horeca in Nederland verkeert in zwaar weer door de uitbraak van de COVID-19 (corona) pandemie. Restaurants komen met creatieve manieren om hun bedrijven draaiende te houden. Houd via deze liveblog bij wat de restaurants doen en hoe jij ze kunt helpen. Naast de vele initiatieven en acties roepen restaurants de gasten op om reguliere dinerbonnen aan te schaffen bij de restaurants, die later ingeleverd kunnen worden. 

Zelf tips insturen over restaurants en hun initiatieven? Mail deze dan naar [email protected] zodat wij de informatie kunnen meenemen in onze updates!

Bekijk ook welke restaurants en initiatieven in de liveblog van week 13 en week 14 stonden. De liveblog van week 16 gaat hier verder!

Vrijdag, 10 april

Restaurant Lucas Rive, Hoorn

Op de Instagrampagina restaurantlucasrive wordt vermeld: “Herinnert u zich de uitspraak van Lucas nog over een sperzieboon die naar een sperziebonen moet smaken?” Met deze uitspraak in gedachten heeft het team besloten om een eenvoudige en smaakvolle crème-soep te maken, Hollandse aspergesoep. De soep kan vandaag of morgen worden afgehaald tussen 11:00 en 14:00. Kijk hier voor meer informatie. 

Salon de Provence, Breda

Vanaf nu kun je ook thuis genieten van de gerechten van Salon de Provence. Het is mogelijk om een 3-gangemenu of losse gerechten bestellen. Daarnaast is het ook mogelijk om nog voor het paasweekend te bestellen. Kijk op salondeprovence.nl of op hun Instagrampagina, salondeprovencebred, voor meer informatie en mogelijkheden. 

Pollevie, Den Bosch

Restaurant Pollevie is creatief in deze uitdagende tijd en introduceert daarom een maaltijdbox, zodat je als gast kunt blijven genieten van hun gerechten. Het is een dagverse maaltijdbox waaraan je zelf de laatste hand legt. De instructies van de chef-kok zijn bijgevoegd. Binnen 15 minuten heb je thuis een restaurantwaardig diner op tafel. Kijk hier voor meer informatie.  

The Millèn, Rotterdam

Restaurant The Millèn heeft een nieuwe actie opgezet. Iedereen die tussen nu en 1 juni 2020 een cadeaubon voor een all-in-lunch/diner bestelt, krijgt hierbij een extra gerecht met bijpassende wijn. Kijk op restaurantthemillen.nl meer meer informatie.

Donderdag, 9 april

Silvester’s, Sittard

Silvester’s is gestart met een thuisservice, [email protected], zodat je thuis ook nog kan genieten van de smaken van dit restaurant. De gerechten wisselen regelmatig. Naast deze gerechten bieden zij ook een paasmenu aan. Van woensdag t/m zondag is het mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Kijk op silvesters.nl voor meer informatie en de gerechten. 

De Steenen tafel, Arnhem

Het team van De Steenen Tafel heeft achter de schermen niet stil gezeten en is op zoek gegaan naar mogelijkheden om hun gasten alsnog de gerechten van dit restaurant te kunnen laten beleven. Met Pasen in het vooruitzicht presenteren ze het [email protected]. Voor ieder gerecht maken ze een filmpje waarin de bereidingen stap voor stap worden uitgelegd. Hier vind je meer informatie over het [email protected]

AIM, Loosdrecht 

Alles rondom Pasen is dit jaar anders. Om toch fijn Pasen te kunnen vieren, biedt AIM een 3-gangen Paasmenu aan voor €48,- per persoon. De gerechten worden kant-en-klaar afgeleverd, zodat het Paasmenu in handomdraai kan worden geserveerd. Kijk op restaurantaim.nl voor de mogelijkheden!  

Woensdag, 8 april

In Den Rustwat, Rotterdam

Nadat het team van dit restaurant heeft kunnen wennen aan het concept ‘IDRW Takeaway’, krijgt het menu een upgrade. Ze gaan werken met luxere producten en hebben geïnvesteerd in 100% recyclebare verpakkingen. Vanaf vandaag bieden zij een nieuw 3-gangemenu aan voor €27,50 per persoon. Kijk op idrw.nl voor meer informatie. 

DeliCees, Dordrecht

Bij DeliCees in Dordrecht is het ook mogelijk om gerechten te bestellen en af te halen van woensdag tot en met zondag. Via delicees.nl kun je de gerechten bestellen. Het is ook mogelijk om voor het paasweekend te bestellen, hierbij wordt rekening gehouden met de manier van inpakken. Zo blijven de gerechten goed en kun je tijdens Pasen ook genieten!

Daalder, Amsterdam

Chef-kok Dennis Huwaë wist zichzelf twee weken lang bezig te houden met allerlei klusjes, maar een chef kan je maar voor een bepaalde tijd uit de keuken houden. Daarom is hij gestart het ‘Thuis met Daalder’ 5-gangenmenu, waarbij de overschotten van zijn leveranciers het menu bepalen om zo te voorkomen dat mooie ingrediënten worden weggegooid. Het menu kan worden opgehaald en komt met een handige instructievideo. Er zijn ook vegetarische mogelijkheden. Kijk op de site voor meer informatie. 

Lekr, Ankeveen

Dit restaurant biedt naast het reguliere bestelmenu ook een paasmenu aan. Zoals ze zelf omschrijven; een Lekr(e) brunch. De paasbrunch is te bestellen vanaf €27,50 per persoon. Voor dezelfde prijs kan je een 3-gangenmenu bestellen. Het 4-gangenmenu is €32,50 per persoon. Kijk snel hier voor alle mogelijkheden. 

Dinsdag, 7 april

MARREES, Weert

Omdat Jan & Patricia van restaurant MARREES hun gasten niet meer kunnen en mogen ontvangen, hebben zij besloten dat gasten gebruik kunnen maken van een afhaalservice. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen de gerechten worden afgehaald. De koude gerechten hebben geen verdere bereidingswijze, de warme gerechten moeten enkel worden opgewarmd. Kijk voor meer informatie en de gerechten op restaurantmarrees.nl.

Olivijn, Haarlem

Dit Haarlemse restaurant is al vanaf het begin van de coronacrisis actief met het bezorgen van maaltijden. Op de Instagrampagina olivijnhaarlem leggen zij in leuke video’s uit wat de gast thuis kan verwachten van het gerecht. Zelfs de bijpassende wijn wordt toegelicht! Kijk hier voor alle mogelijkheden. 

De Zwaan, Geldrop

De Zwaan in Geldrop zorgt ervoor dat je van een deel van de gerechten dat het restaurant normaal serveert, nu ook thuis kunt genieten! De gerechten kunnen thuisbezorgd of afgehaald worden. Daarnaast kun je ook een paasbrunch voor komend weekend bestellen. Kijk op dezwaan-geldrop.nl voor meer informatie. 

Fernando’s, Alkmaar

Restaurant Fernando’s heeft zojuist een nieuw menu geplaatst voor deze week. Elke dag bereiden zij een nieuw gerecht dat kan worden afgehaald. Voor Pasen is er een 3-gangnpaasmenu te bestellen. De gerechten hoeven thuis enkel even opgewarmd te worden! Kijk op de site of op de Instagrampagina fernandosalkmaar voor meer informatie en de mogelijkheden. 

Maandag, 6 april

De Blanckenborgh, Haaksbergen

Dit restaurant zorgt ervoor dat je ook thuis met Pasen kan genieten van de gerechten van De Blanckenborgh. Er is dan ook keuze uit een 3- of 4-gangenmenu (inclusief amuse en brood met boter). Hierbij moeten thuis nog aan paar kleine handelingen worden gedaan zodat het uiteindelijk tot een feestelijk paasmenu kan komen. Kijk hier voor het paasmenu. 

De Molenaar, Onderdendam

Het Groningse restaurant De Molenaar biedt elke dag een andere maaltijd aan voor €15,-. Naast de dagmaaltijd is het ook mogelijk om voor komend weekend tijdens Pasen, een luxe paasontbijt te bestellen voor €22,50 per persoon. Kijk hier voor de mogelijkheden en de producten! 

Zuiver, Vlieland

Restaurant Zuiver heeft een kookbox samengesteld dat bestaat uit een 2-gangenmenu voor €19,50 per persoon. Op de Instagrampagina restzuiver plaatst het restaurant handige instructievideo’s over de opmaak van de gerechten. Op zuiver-vlieland.nl vind je meer informatie, een handig stappenplan en tevens een instructievideo van de kookbox. 

Bij Jef, Den Hoorn (Texel)

Restaurant Bij Jef heeft een nieuw motto; Komen jullie niet Bij Jef, dan komt Bij Jef wel bij jullie! Op VineWine.nl bieden ze namelijk een vernieuwde selectie van Nadine Mögling’s wijnassortiment aan, zodat je thuis toch een beetje Bij Jef. Daarnaast heeft chocolatier Pascal special een serie bonbons samengesteld, die mooi verpakt thuis worden bezorgd. Kijk hier voor alle mogelijkheden.

The Black Tie, Assen

The Black Tie in Assen zorgt er graag voor dat gasten thuis alsnog lekker kunnen eten, maar dan wel verantwoord. Daarom presenteert het restaurant een 3-gangenaspergemenu voor €29,50 of een hoofdgerecht voor €14,50, dat thuisbezorgd of afgehaald kan worden. Kijk snel op theblacktie.nl voor meer informatie. 

Redactie Lekker