Nieuws

Liveblog week 16: Dit zijn de initiatieven van restaurants

Restaurants weten in deze situatie massaal in te spelen op de gestelde maatregelen. Lees hier wat de Lekker500 restaurants doen in deze onzekere tijd en hoe jij nog steeds kunt genieten van deze restaurants, en ze een steuntje in de rug kunt geven!

Liveblog week 16

De horeca in Nederland verkeert in zwaar weer door de uitbraak van de COVID-19 (corona) pandemie. Restaurants komen met creatieve manieren om hun bedrijven draaiende te houden. Houd via deze liveblog bij wat de restaurants doen en hoe jij ze kunt helpen. Naast de vele initiatieven en acties roepen restaurants de gasten op om reguliere dinerbonnen aan te schaffen bij de restaurants, die later ingeleverd kunnen worden. 

Zelf tips insturen over restaurants en hun initiatieven? Mail deze dan naar [email protected] zodat wij de informatie kunnen meenemen in onze updates!

De liveblog van deze week eindigt hier, we gaan verder in de liveblog van week 17

Bekijk ook welke restaurants en initiatieven in de liveblog van week 13week 14 en week 15 stonden. 

Vrijdag, 17 april

Voilà, Groningen

Dit Groningse restaurant is recent gestart met een gastronomisch 3-gangenmenu, bereid met verse en lokale producten voor €35,- per persoon. Daarnaast biedt Voilà ook bijpassende wijnen en een kaasplank aan. Het menu zal om de twee weken wisselen. De bestelling kan van donderdag t/m zondag worden opgehaald. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan wil het team van Voilà er alles aan doen om het te bezorgen in de stad of omgeving van Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Restaurant ñ, Den Haag

Bij Restaurant ñ in Den Haag is het ook mogelijk om gerechten te bestellen om deze vervolgens op de halen of thuis bij de deur te laten bezorgen. Twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts voor twee personen voor €50,-. Voor elke vrijdag, zaterdag en zondag kan er worden besteld! Kijk hier voor de gerechten en mogelijkheden.

La Trinité, Sluis 

Deze crisistijd maakte het team van La Trinité creatief. Daarom bieden zij dagelijks wisselende thuismaaltijden aan. Een 4-gangenmenu voor €30,- per persoon. Daarnaast zijn er nog losse gerechten en wijnen bij te bestellen. Op latrinite.nl vind je meer informatie over de gerechten en bestelmogelijkheden.

Café Caron, Amsterdam

Café Caron presenteert het 'Caron à la Maison pakket voor 2'. Het pakket bestaat uit een wekelijks wisselend 3-gangenmenu met een korte uitleg over de bereidingswijze. Met een paar simpele handelingen staat er zo een 3-gangenmenu op tafel! Daarnaast gaat chef-kok Alain Caron live op Instagram en Facebook en laat hij zien hoe de gerechten bereid kunnen worden. Bekijk hier de website. 

Donderdag, 15 april

Pieters Restaurant, Bergambacht 

Het thuismenu dat Pieters Restaurant biedt, wisselt elke week en is te bestellen voor donderdag, vrijdag en zaterdag. Het thuismenu is €38,- per persoon en kan worden uitgebreid met verschillende gerechten en bijpassende wijnen. Kijk op pietersrestaurant.nl voor de gerechten, uitbreidingen en wijnen!

DiVino, Hapert

Heb je zin in een goed glas wijn? Dan komt restaurant en wijnbar Divino met dé oplossing! Op divino-webshop.nl worden wijnen aangeboden die normaalgesproken in het restaurant worden geschonken, en zijn nu voor thuis te bestellen. Er worden drie verschillende wijnpakketten aangeboden. Daarnaast kan een fles wijn ook los worden gekocht. Kijk hier voor meer informatie. 

Bovenmeester, Steenwijk

Vanaf vandaag kun je online bestellen bij Bovenmeester in Steenwijk! De gerechten kunnen tot en met zondag worden besteld om vervolgens afgehaald te worden. Volgende week zullen er nieuwe gerechten worden toegevoegd op de website. Kijk op bovenmeestersteenwijk.nl voor de gerechten en mogelijkheden.

Bistrot du Bac, Rotterdam

Het team van dit restaurant mist de gasten. Omdat in verbinding blijven in deze tijd erg belangrijk is, brengen ze Bistrot du Bac graag weer een beetje dichterbij de gasten. Daarom koken ze van vrijdag tot en met zondag een 3-gangenmenu en bezorgen ze de Franse sferen met plezier aan huis. Hier vind je het 3-gangenmenu en de bestelmogelijkheden. 

Woensdag, 15 april 

Wollerich, Sint-Oedenrode

Restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode heeft naast het restaurant ook een eigen productlijn: Taste Wollerich. Deze producten zijn te verkrijgen op TasteWollerich.nl. Dit is de webshop waarin verschillende producten als sauzen, soepen en wijnen worden aangeboden. Ideaal om te bestellen voor thuis in deze periode! De producten worden ambachtelijk bereid in de keuken van het restaurant en er wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Kijk voor meer informatie en de producten op tastewollerich.nl

Mijn Keuken, Wouw

Restaurant Mijn Keuken heeft vanaf vandaag weer een nieuw menu gepresenteerd voor de komende dagen. Zo is het gerecht voor vandaag hutspot met spekjes, slavink en jus. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om een dessert te bestellen. Kijk op de Instagrampagina rest_mijnkeuken voor de gerechten en hoe je een bestelling kunt plaatsen. 

Cheval Blanc, Heemstede 

Omdat je nu niet naar dit restaurant kan komen, komen ze graag naar jou toe! Cheval Blanc biedt een 3-gangemenu voor €30,- per persoon aan. Op cheval-blanc.nl zijn de gerechten te vinden. Aan de hand van een handig bestelformulier, heb je de volgende dag deze gerechten zo op tafel! 

De Waag, Delft

De afgelopen tijd heeft het team van De Waag niet stilgezeten. Nu alle muren weer strak in de verf zitten en de vloer weer gepoetst is, werd het tijd om creativiteit anders in te zetten. Gasten kunnen niet komen, daarom komen ze met alle liefde naar de gasten toe! Via de online Waagshop kun je zowel gerechten als wijnen en speciaalbier bestellen. De bestellingen kunnen thuisbezorgd of afgehaald worden. Kijk in de online Waagshop voor meer informatie. 

Dinsdag, 14 april

Graffiti, Heerlen 

Graffiti slaat de handen ineen met Beluga Loves You en presenteren samen het Graffiti Delivery Menu. Een 3-gangenmenu met onder andere kingfish ceviche, aspergesoep en sticky ribs. De gerechten kunnen bij thuis worden bezorgd. Naast het 3-gangenmenu bieden ze ook een speciaal gerecht aan voor 2 personen; geroosterde king crab met pasta aglio e olio voor €75,-. Kijk op graffitirestaurant.nl voor het menu. Kijk hier voor het king crab-gerecht. 

Le Vieux Jean, Delft

Le Vieux Jean heeft is op 18 maart gestart met [email protected], om zo het gemis niet te groot te laten worden. Het is een wekelijks wisselend menu waarmee je thuis makkelijk kunt dineren. Zo blijft het team ook een beetje ‘in vorm’, zoals ze zelf zeggen. Het is een 3-gangenmenu voor €29,50 per persoon. Kijk hier voor de gerechten en mogelijkheden. 

De Limonadefabriek, Streefkerk

Nu de gerechten niet in het restaurant kunnen worden geserveerd, is het mogelijk om een complete maaltijd of losse gerechten te bestellen bij De Limonadefabriek, met het concept Limochef. Een gezonde en snelle oplossing voor mensen die van lekker eten houden. Je kiest een gerecht, betaald gemakkelijk online om het vervolgens te laten bezorgen of af te halen. Kijk op limochef.nl voor meer informatie over dit concept!

De Zon, Ommen

De Zon bij je thuis! Dit restaurant gaat na afgelopen paasweekend weer verder een 2-gangenmenu voor €22,50 per persoon, inclusief brood en boter. Het is daarnaast ook mogelijk om alleen een hoofdgerecht te bestellen voor €15,-. Kijk op de Instagrampagina dezonommen voor het menu en hier voor meer informatie over de bezorg- en afhaalmogelijkheden. 

Redactie Lekker