Nieuws

Liveblog week 17: Dit zijn de initiatieven van restaurants

Restaurants weten in deze situatie massaal in te spelen op de gestelde maatregelen. Lees hier wat de Lekker500 restaurants doen in deze onzekere tijd en hoe jij nog steeds kunt genieten van deze restaurants, en ze een steuntje in de rug kunt geven!

Liveblog week 17

De horeca in Nederland verkeert in zwaar weer door de uitbraak van de COVID-19 (corona) pandemie. Restaurants komen met creatieve manieren om hun bedrijven draaiende te houden. Houd via deze liveblog bij wat de restaurants doen en hoe jij ze kunt helpen. Naast de vele initiatieven en acties roepen restaurants de gasten op om reguliere dinerbonnen aan te schaffen bij de restaurants, die later ingeleverd kunnen worden. 

Zelf tips insturen over restaurants en hun initiatieven? Mail deze dan naar [email protected] zodat wij de informatie kunnen meenemen in onze updates!

Dit was de liveblog voor deze week, de liveblog van week 18 gaat hier verder. 

Bekijk ook welke restaurants en initiatieven in de liveblog van week 13week 14week 15 en week 16 stonden. 

Donderdag, 23 april 

Bord’Eau, Amsterdam

Haal vanaf nu Bord’Eau in huis met het nieuwe concept: Bord’Eau à la maison. Voor €35,- per persoon kun je genieten van 7 gerechten die zijn geïnspireerd op de natuur. Deze 7 gerechten komen in de vorm van het shared dining concept. Via bordeau.nl vind je meer informatie over de bestelmogelijkheden. Op de instagrampagina restaurantbordeau kun je zien welke gerechten je heerlijk kunt delen! 

Sukade, Meppel

Een restaurant aan huis met een 3- of 4-gangenafhaalmenu van Sukade. De afhaalmenu’s komen in de vorm van een bouwpakket. Wat er in het bouwpakket zit, dat is een verrassing! Daarnaast kun je heerlijk borrelen met de Borreldoos en zijn er gerechten los te bestellen. Klik hier voor alle gerechten die te bestellen zijn. 

Joelia, Rotterdam 

Ook restaurant Joelia heeft een afhaalmenu: Joelia’s Take Away menu. Het Rotterdamse restaurant biedt deze service aan op vrijdag, zaterdag, zondag en Koningsdag. Zo hebben ze Tasting set by Mario Ridder voor €55,- per persoon en is het mogelijk om wijn en supplementen erbij te bestellen. Klik hier voor meer informatie en de gerechten. 

Woensdag, 22 april

Flicka, Kerkdriel 

Restaurant Flicka heeft een wekelijks wisselend afhaalmenu. Een 4-gangenmenu voor €42,50 per persoon. Naast het 4-gangenmenu hebben ze ook een mooi initiatief, een heldenmenu voor de helden in de zorg. Hierbij kan je iemand nomineren die een gratis 4-gangemenu verdient. Flicka hoopt hiermee dat de helden een klein beetje kunnen opladen en ze de kracht te geven om de strijd verder aan te gaan. Bekijk hier meer over het 4-gangenmenu en kijk hier voor meer informatie over het heldenmenu. 

Maris Piper, Amsterdam

Dit Amsterdamse restaurant heeft Maris Piper Take Away geïntroduceerd. Het restaurant biedt een ruim aanbod aan heerlijke voor-, hoofd-, na- en bijgerechten. Daarnaast is het mogelijk om kaviaar, cocktails en wijnen te bestellen. Maris Piper heeft ook verschillende speciale menu’s voor 2, 3 of 4 personen. Bekijk hier alle gerechten en mogelijkheden om te bestellen. 

Dekxels, Den Haag

Vanaf nu is het mogelijk om gerechten van restaurant Dekxels te laten bezorgen of af te halen bij het restaurant zelf. Op dekxels.nl staan 5 gerechten waarvan je twee kan kiezen, daarnaast krijg je er een dessert bij. Per persoon voor €25,-. Kijk hier voor de gerechten en bestelmogelijkheden. 

De Nederlanden, Vreeland aan de Vecht 

Restaurant de Nederlanden verkoopt elke donderdag, vrijdag en zaterdag 6 gerechten (3 voor- en 3 hoofdgerechten), in samenwerking met Landwaart Culinair. Je kan nu dus thuis genieten van de gerechten van chef-kok Wilco Berends. De gerechten kunnen worden afgehaald bij Landwaart Culinair in Maartensdijk. Kijk op nederlanden.nl voor meer informatie en het afhaaladres. 

Dinsdag, 21 april 

Bosq, Den Hoorn (Texel)

Dit restaurant komt op Koningsdag graag naar je toe met een verwenbox vol lekkers, zodat je thuis Koningsdag kan vieren. Een Koningsdag high tea, voor €19,50 per persoon, met een samenstelling van zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk een feestelijk en oranje tintje! Deze Koningsdag high tea is te bestellen tot en met zaterdag 26 april. Kijk op de Instagrampagina bosq_the_spirited_restaurant voor meer informatie. 

Le Mortier, Haarlem 

Voor het weekend kun je bij Le Mortier een 3-gangenmenu, inclusief twee amuses en friandises, bestellen voor €30,- per persoon. Bij de bestelling komt een handige beschrijving en instructie om de gerechten perfect te laten smaken! Daarnaast plaatst het restaurant handige instructievideo’s op de Instagrampagina lemortierhaarlem. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op lemortier.nl.

Mandarin Palace, Den Haag

Mandarin Palace in Den Haag heeft een dagelijks wisselend menu dat samengesteld is door de chef-kok. Voor twee personen is het dagmenu €18,95. Naast het dagmenu kan er ook besteld worden van het afhaalmenu. Het restaurant zet zich daarnaast ook in voor helden in de zorg. Daarom bieden zij dagelijks 10 gratis maaltijden voor het zorgpersoneel. Kijk hier voor het dagmenu en de afhaalkaart en lees hier meer over het initiatief voor het zorgpersoneel. 

’t Pakhuus, Oudeschild (Texel)

Bij ’t Pakhuus op Texel kun je nu 7 dagen per week de gehele dag bestellen van de uitgebreide thuiskaart, oftewel 't Pakhuus thuus. De gerechten kunnen bezorgd of afgehaald worden. Zoals ze zelf zeggen; Bluuf thuus, en laat lekker eten bezorgen door ’t Pakhuus! Kijk hier voor meer informatie. 

Maandag, 20 april

Huson, Rotterdam 

Met Koningsdag in het vooruitzicht komt restaurant Huson met een speciaal Koningsmaal! Een plateau fruits de mer met onder andere Oosterscheldekreeft, garnalen en mosselen. Dit rijkelijk gevulde plateau is €80,- voor 2 personen. En omdat het Koningsdag is krijg je er van Huson een heerlijke fles rosé bij. Het plateau fruits de mer kan worden afgehaald bij het restaurant. Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

6&24, Den Haag

Ook dit restaurant heeft een speciale actie voor Koningsdag. Voor komend weekend heeft restaurant 6&24 een Kings box. Deze box is perfect voor een lange lunch, een tafel vol hapjes of een uitgebreid diner. De box kan in verschillende opties worden besteld: vegetarisch of kreeft & lam. Het restaurant bezorgt binnen Den Haag, maar de box kan door iedereen worden afgehaald. Kijk op restaurant6en24.nl voor meer informatie!

DenC, Amsterdam

Restaurant DenC is vanaf nu open voor het afhalen of de bezorging van gerechten. Het restaurant biedt een 3-gangenmenu voor €29,50 per persoon. Daarnaast zijn er losse gerechten bij te bestellen. Het afhalen of de bezorging gaat volgens het restaurant contactloos, maar vol met liefde! Kijk op restaurantdenc.nl voor meer informatie over de gerechten en bestelmogelijkheden. 

Ratatouille Food & Wine, Haarlem 

Ratatouille heeft een Tasty-thuismenu waarmee je het restaurant zo goed mogelijk kan helpen in deze moeilijke tijd. Het team stopt al hun liefde in de gerechten, zo kun je thuis culinair blijven genieten. De gerechten komen in een box en chef-kok Jozua Jaring laat in handige instructiefilmpjes zien hoe de gerechten het best opgemaakt kunnen worden. Bekijk de site voor meer informatie en de Instagrampagina ratatouille_restaurant voor de instructiefilmpjes. 

Redactie Lekker