Nieuws

Liveblog week 18: Dit zijn de initiatieven van restaurants

Restaurants weten in deze situatie massaal in te spelen op de gestelde maatregelen. Lees hier wat de Lekker500 restaurants doen in deze onzekere tijd en hoe jij nog steeds kunt genieten van deze restaurants, en ze een steuntje in de rug kunt geven!

Liveblog week 18

De horeca in Nederland verkeert in zwaar weer door de uitbraak van de COVID-19 (corona) pandemie. Restaurants komen met creatieve manieren om hun bedrijven draaiende te houden. Houd via deze liveblog bij wat de restaurants doen en hoe jij ze kunt helpen. Naast de vele initiatieven en acties roepen restaurants de gasten op om reguliere dinerbonnen aan te schaffen bij de restaurants, die later ingeleverd kunnen worden. 

Zelf tips insturen over restaurants en hun initiatieven? Mail deze dan naar [email protected] zodat wij de informatie kunnen meenemen in onze updates!

Ook deze week, week 18, gaan wij verder met het plaatsen van restaurants en hun initiatieven. 

Bekijk ook welke restaurants en initiatieven in de liveblog van week 13week 14week 15 , week 16  en week 17 stonden. 

Vrijdag, 1 mei 

Breda, Amsterdam

Nu bekend dat de deuren gesloten moeten blijven tot in ieder geval 20 mei, start restaurant Breda nu met BREDA AT HOME. Het team bereidt een 4- of 5-gangenmenu, wat thuis nog even afgemaakt moet worden. Daarnaast bieden ze een heerlijke wijnpairing bij het menu. Via deze link vind je een handig overzicht van de menu’s, wijnen, dranken en extra’s. 

Mezger, Domburg

Mezger À La Maison: een variatie aan menu’s, mooie gerechten en lekkere extra’s. Vanuit de keuken van Mezger, zo op uw keukentafel. De tussen- en hoofdgerechten moeten thuis nog even worden verwarmd. De handige instructies worden per mail verstuurd. Daarbij komen tricks en tips van de chef, om het bord zo restaurantwaardig mogelijk op te maken! De gerechten kunnen bezorgd of afgehaald worden. Kijk op het Instagramaccount restaurantmezger voor meer informatie. 

Fabuleux, Den Bosch

Je hoeft het restaurant niet meer te missen door ‘Fabuleux voor thuis’! Vanaf volgende week is het mogelijk om een 4-gangemenu te bestellen voor €45,- per persoon. Het 4-gangemenu zal elke week wisselen. De bestelling kan telefonisch of per mail worden gedaan via [email protected]. Kijk op de Instagrampagina restaurantfabuleux voor meer informatie over de mogelijkheden en gerechten. 

Donderdag, 30 april

The Knott, Den Haag

Restaurant The Knott is er klaar voor! Vanaf komende dinsdag, 5 mei 2020, kun je genieten van de seafood gerechten van dit restaurant. Het restaurant biedt een 3-gangenmenu voor €32,50 of een 4-gangenmenu voor €40,- per persoon aan. Daarnaast zijn er wijnen per fles verkrijgbaar. Hier vind je meer informatie over het menu. Op de Instagrampagina restauranttheknott vind je meer informatie over het plaatsen van een bestelling. 

De Wachter, Alblasserdam 

Afgelopen weekend is restaurant De Wachter van start gegaan met hun thuismenu ‘Du Chef’. De gerechten kunnen met enkele handelingen zorgen voor het restaurantgevoel, maar dan thuis. Het menu dat vanaf morgen te bestellen is, staat in het teken van 75 jaar bevrijding en is samengesteld met mooie seizoen ingrediënten. Het is mogelijk om een 3-gangenmenu voor €35,- of een 4-gangenmenu voor €45,- per persoon te bestellen. Kijk op restaurantdewachter.nl voor de gerechten en meer informatie. 

Katseveer, Wilhelminadorp

Chef Rutger van der Weel en zijn team hebben een aantal gerechten voor thuis uitgedacht. De gerechten kunnen worden besteld voor vrijdag en zaterdag. De gerechten kunnen worden thuisbezorgd, maar ook worden afgehaald bij Katseveer zelf. Zo kan je thuis alsnog genieten van de gerechten van restaurant Katseveer! Kijk op katseveer.nl voor de gerechten en de mogelijkheden.

Woensdag, 29 april

Arsenaal Restaurants, Naarden

Arsenaal Restaurants biedt elke week een nieuw menu aan. Deze week staat het menu in het teken van Koningsdag, het dessert is namelijk een koninklijke oranje tompouce. Het is een 3-gangenmenu voor €30,- per persoon. Op arsenaalrestaurants.nl staat uitgebreid beschreven hoe de bestelling kan worden geplaatst en vind je meer informatie over het menu en de mogelijkheden. 

Graham’s Kitchen, Amsterdam

Hoewel het restaurant gesloten is, blijft de keuken van woensdag tot en met zondag open! Zo kun je toch blijven genieten van de gerechten van Graham’s Kitchen. De geselecteerde gerechten zijn Graham’s favoriete gerechten. De gerechten zijn los te bestellen en kunnen bezorgd of afgehaald worden. Klik hier voor meer informatie en alle gerechten. 

’t Nieuwe Diekhuus, Terwolde

Na een succesvolle actie op Woningsdag, oftewel Koningsdag, heeft ’t Nieuwe Diekhuus vanaf morgen een nieuwe service: [email protected] Het is mogelijk om verschillende menu’s, gerechten, hapjes en wijnen te bestellen. Zo is het 3-gangenenu €29,50 per persoon. Waar nodig geeft het restaurant een bereidings- en presentatiewijze mee. Kijk op tnieuwediekhuus.nl voor alle gerechten en overige informatie. 

Dinsdag, 28 april

Vesters, Nijmegen

In kleine kring toch je verjaardag of jubileum vieren? Dat kan met ‘VESTERS THUIS’! Een luxe 3-gangendiner dat koud wordt geleverd en wat je zelf nog even af moet maken. Hierbij komen handige instructies van de chef. Het 3-gangenmenu kan bezorgd of afgehaald worden. Kijk hier voor meer informatie over de gerechten en bestelmogelijkheden. 

Silver, Lelystad

Restaurant Silver biedt zowel verrassingsmenu’s als een Silver’s BBQ-diner aan. De verrassingsmenu’s zijn te verkrijgen in 3- (€35,-), 4- (€42,-) of 5-gangen (€49). Een BBQ-diner is te bestellen vanaf €32,50 per persoon. Daarnaast is het mogelijk om bijpassende wijnen, een wijnarrangement of wijnproeverijen te bestellen. Op restaurantsilver.nl vind je alle informatie over de menu’s, wijnen en andere mogelijkheden. 

Dell’arte, Cadzand

Dit restaurant mist het ontvangen van haar gasten, het uitschenken van een heerlijke wijn en het bereiden van gerechten. Daarom biedt Dell’arte enkele gerechten aan die wekelijks zullen wisselen. Voordat de gerechten op tafel kunnen staan moet er een kleine bereiding worden gedaan. Daarvoor is er een uitgebreide, maar eenvoudige handleiding toegevoegd. De gerechten kunnen bij het restaurant zelf worden afgehaald. Klik hier om te starten met culinair winkelen! 

Redactie Lekker