Nieuws

Liveblog week 19: culinaire initiatieven voor Moederdag!

Moederdag staat bijna voor de deur! De perfecte gelegenheid om jouw moeder, oma, schoonmoeder of iemand anders culinair te verrassen. Om die reden zetten wij deze week in de liveblog alle Moederdag acties van Lekker500 restaurants op een rijtje.

Liveblog Moederdag

In de afgelopen weken hebben we een liveblog bijgehouden met Lekker500 restaurants en hun creatieve initiatieven, die tot stand zijn gekomen naar aanleiding van de verplichte sluiting als gevolg van de coronacrisis. Deze week gaan wij verder met de liveblog, met als thema ‘Moederdag’, waarbij wij de initiatieven van Lekker500 restaurants rondom Moederdag op een rijtje zetten. Zo kun jij iemand in het zonnetje zetten en ondersteun je de lokale restaurants ook nog eens! 

Zelf tips insturen over restaurants en hun initiatieven? Mail deze dan naar [email protected] zodat wij de informatie kunnen meenemen in onze updates!

Bekijk hier de liveblog van week 18

Vrijdag, 8 mei 

Bellami’s Bar à Manger, Groningen

Dit Groningse restaurant heeft een speciale ‘surprise-boite’ pour Maman, oftewel een verrassingsbox voor moeders, samengesteld. De box is ruim voldoende voor de zondagmiddagborrel of het diner. Voor €29,50 per persoon kan je de box bestellen. Wil je je moeder extra verrassen met een fles wijn? Het team van Bellami’s Bar à Manger voorziet je graag van advies! Op bellamisbam.nl vind je meer informatie. 

’t Vaantje, Reeuwijk 

Verwen je moeder met een heerlijke ‘thuis-uit-eten’-beleving, in dit geval met fruits de mer van restaurant ’t Vaantje. Heerlijke oesters, gamba’s, Hollandse scheermessen en nog veel meer! Deze zeevruchten zijn te bestellen vanaf €26,50 per persoon. Het is ook mogelijk om, voor €15,50 per persoon, een halve kreeft te bestellen. Kijk snel op vaantje.nl voor alle informatie. 

Simple., Utrecht

De perfecte zoete verrassing voor Moederdag. Een box vol lekkernijen van restaurant Simple., om samen met jouw moeder of iemand anders te genieten van deze mooie dag. De box bevat onder andere red velvet en een trifle, heerlijk! De box is te bestellen voor €50,- per 2 personen. Via hier kun je de bestelling plaatsen en vind je meer informatie. 

Old Dutch, Rotterdam

Heb je nog geen cadeau voor Moederdag? Restaurant Old Dutch kan op deze dag een Old Dutch-keuzemenu laten bezorgen. Dit menu kan je uitbreiden met een mooie fles wijn en of een bos bloemen. Via de website olddutch.net kan je het keuzemenu, de fles wijn én de bloemen bestellen. 

Divino, Hapert

Restaurant Divino vindt dat alle moeders, bijna moeders of bonusmoeders verwend moeten worden op Moederdag. Daarom biedt Divino antipasti of andere bites om te bestellen aan! De antipasti of bites kunnen worden gecombineerd met een heerlijke fles wijn, zo kun je Moederdag helemaal compleet maken. Op de webshop kan je de bestelling via een handig systeem plaatsen. 

Donderdag, 7 mei

Mijn Keuken, Wouw

Om de moeders eens extra te verwennen, komt Restaurant Mijn Keuken met een speciaal samengestelde Moederdagbrunch voor €25,- per persoon. De brunch bevat onder andere een eitje met paling-mousse, frisse gazpacho en diverse broodjes. Het is mogelijk om oesters en cava als extra’s te bestellen. Voor de praktische zaken rondom het bestellen kijk je op de Instagrampagina rest_mijnkeuken

Cottontree City, Den Haag

Veel mensen kunnen komende Moederdag niet bij hun moeder zijn, maar door Cottontree City kan je je moeder vanaf afstand verrassen en verwennen. Dit restaurant heeft een ontbijt-/brunchbox samengesteld voor €27,50 per persoon. Daar kun je een fles cava, champagne of een kaart met persoonlijke boodschap aan toevoegen. Kijk op cottontree.nl voor meer informatie! 

Gastrobar Oude Post, Renkum

Gastrobar Oude Post gaat je helpen jouw moeder te verrassen met een heerlijk 3-gangendiner, want liefde gaat door de maag! Zo kan je thuis een heel diner serveren door de tafel te denken, een drankje inschenken en enkel de hoofdgerechten af te maken. Ga voor meer informatie over de gerechten en het bestellen van het diner maar www.oude-post.nl.

By Pascal, Oosterhout

Moederdag, 10 mei a.s., hét moment om jouw moeder of iemand anders die je lief hebt te verwennen en te laten zien wat zij voor je betekent. Om deze reden heeft restaurant By Pascal een speciale ontbijtbox samengesteld voor €19,50 per persoon. Het is ook mogelijk om een kinderontbijtbox te bestellen voor €9,50 per persoon. Hier vind je alle informatie over de inhoud van de box en de bestelmogelijkheden! 

Woensdag, 6 mei 

Fizzy, Epe

Om Moederdag extra speciaal te maken voor alle moeders, heeft Restaurant Fizzy een thuisdiner en een verwenbox samengesteld. Zo kun jij jouw moeder verrassen met de heerlijke gerechten van dit restaurant! Het Moederdagmenu bestaat uit 5 gangen en is €55,- per persoon. De verwenbox, die gepersonaliseerd kan worden, is te bestellen voor €55 voor 2 personen. Naast het Moederdagmenu of de verwenbox is het ook mogelijk om een prachtig boeket te bestellen. Kijk voor het Moederdagmenu, de verwenbox en de overige informatie op restaurantfizzy.nl

HMB Restaurant, Rotterdam

HMB Restaurant heeft voor Moederdag een speciaal menu samengesteld om moeders goed te kunnen verwennen. Want zoals ze zelf zeggen; liefde gaat door de maag. Het menu is een 3-gangenkeuzemenu voor €40,- per persoon. Daarnaast is het mogelijk om een boeket en een klein flesje prosecco te bestellen. Hier vind je meer informatie over het keuzemenu en de mogelijkheden! 

Basiliek, Harderwijk

De Smikkelbox van restaurant Basiliek, is speciaal tot stand gekomen voor Moederdag. Een rijk gevulde box met heel veel lekkers van Basiliek, voor de heel de dag. Zo bevat de box ontbijt, snacks, lunch, diner én een avondsnack! De box is te bestellen voor €95,- per twee personen. Via [email protected] kun je de bestelling plaatsen. Wegens groot succes heeft het restaurant 4 extra pickup points geregeld. Kijk op de Instagrampagina restaurant_basiliek voor meer informatie. 

Restaurant Zuyd, Breda

Bij restaurant Zuyd in Breda is het mogelijk om moeders te verrassen met Zuyd voor Thuys! Zo kan je je moeder én jezelf verwennen met een heerlijk diner. De componenten worden gegaard, maar koud geleverd. Hierdoor kunnen de gerechten langer worden bewaard. Wanneer je vermeld dat het diner voor Moederdag is, verzorgd Restaurant Zuyd een leuke extra attentie. Kijk hier voor alle informatie. 

Valuas, Venlo

Verras je moeder, oma of een andere vrouw die je liefhebt met een 3-gangendiner, speciaal gecreëerd voor Moederdag. Het 3-gangendiner is te bestellen voor €37,50 per persoon en bestaat onder andere uit kreeftensoep, asperges en aardbeiensorbetijs. Daarnaast is het mogelijk om een taartje voor 4 personen te bestellen voor moeder en de rest van het gezin! Kijk op valuas-hr.nl voor het Moederdagmenu en de bestelmogelijkheden. 

Dinsdag, 5 mei

Tollius, Amersfoort 

Tollius voor Thuis & Moederdag. Restaurant Tollius heeft een speciaal Moederdagmenu samengesteld. Het Moederdagmenu bestaat uit 4 gangen en is af te halen voor €24,50 per persoon. Bij de bestelling is het mogelijk om een leuke persoonlijke boodschap toe te voegen. Klik hier voor meer informatie.

Plantage87, Oude Wetering

Een bruisende lunch of diner, voor als jouw moeder de allerliefste is! Plantage87 biedt een lunch of diner aan met 2 gerechten naar keuze uit het take away-menu, een dessert, een half flesje cava en versgebakken madeleines voor €39,50 per persoon. Zo kan jouw moeder genieten van de gerechten van restaurant Plantage87. Op www.plantage87.nl vind je meer informatie. 

Bij Erik, Leidschendam 

Ben je nog op zoek naar een Moederdagcadeau? Dan ben je bij restaurant Bij Erik aan het juiste adres. Speciaal voor Moederdag heeft het restaurant beef wellington gemaakt. Deze wordt zo bereid, dat het thuis enkel afgebakken hoeft te worden. Via bijerik.nl vind je de informatie! https://bijerik.nl

Unique, Gouda

Ga voor een Unique Moederdag met het verrassingsmenu van restaurant Unique! Een 4-gangenverrassingsmenu inclusief een cadeautje voor moeders, voor €79,50 voor twee personen. Kijk hier voor alle informatie en de bestelmogelijkheden. 

Maandag, 4 mei

Da Vinci, Maasbracht

Margot Reuten heeft speciaal voor Moederdag een Moederdag Verwenontbijt geïntroduceerd. Een heerlijk ontbijt met onder andere broodjes, Limburgse asperges, hangop van yoghurt met aardbeien en macarons. Het verwenontbijt is geschikt voor twee personen en te bestellen voor €70,-. Om het ontbijt compleet te maken is het ook mogelijk om champagne, mousserende wijn of mousserende alcoholvrije ‘wijn’ te bestellen. Ga snel naar de webwinkel margot-thuis.nl voor alle informatie. 

Publique, Den Haag

Restaurant Publique introduceert de Moederdag Borrelbox. Een goedgevulde borrelbox voor 2 personen voor €49,50, met onder andere Jamon Iberico, gerookte zalm en toast en gemarineerde olijven. Daarnaast wordt er een gekoelde fles huiswijn bijgeleverd t.w.v. €25,-. Kijk voor meer informatie op restaurantpublique.nl

De Nederlanden, Vreeland aan de Vecht

‘De oesterproeverij to go’ van restaurant De Nederlanden. Vaar samen met jouw moeder over de Vecht naar dit restaurants om de oesterproeverij van chef-kok Wilco Berends af te halen. Zo kunnen jullie samen genieten van de oesters en een glas champagne. Het is natuurlijk ook mogelijk om de box zonder te varen en/of lekker voor jezelf te bestellen en af te halen. De proeverij bestaat onder andere uit een luxe box met 12 oesters met garnituur, een koeltas met champagne en glazen, voor €125,- voor 2 personen. Kijk hier voor de volledige inhoud van de proeverij en de bestelmogelijkheden.

‘t Pakhuus, Texel

Restaurant ’t Pakhuus heeft een aantal Moederdag specials, zoals de Moederdag tapasbox. Deze tapasbox is oorspronkelijk voor 2 personen (€45,-), maar kan ook voor meerdere personen worden besteld. Daarnaast is het mogelijk om een cadeaubon aan te schaffen of een ‘Friens Voucher’: een 5-gangenmenu, aperitief, wijnarrangement, tafelwater, koffie en friandises voor 2 personen voor €200,- i.p.v. €250,-. Bestellen kan via www.pakhuus.nl.

De Treeswijkhoeve, Waalre

Zelf in een handomdraai een 3-gangenmenu maken en daarmee jouw moeder heerlijk in de watten leggen? Dat kan met Trees voor Thuis! Een menu uit de keuken van de Treeswijkhoeve. Daarbij komt een handig overzicht met de bereidingswijze van de gerechten. Bij de eerste 100 bestellingen worden de diners geleverd in een handgemaakte hoedendoos, waarmee De Treeswijkhoeve het lokale bedrijf Dozenfabriekje ondersteunt. Kijk hier voor meer informatie op www.treesvoorthuis.nl

Redactie Lekker