Nieuws

Look for the stars: Sterrendiner in Scheepvaartmuseum

Chef-kok Thomas van Santvoort van sterrenrestaurant Flicka in Kerkdriel zorgt, samen met andere sterrenchefs, voor een unieke culinaire ervaring in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Geniet onder de sterren van een diner door sterren! 

Het Scheepsvaartmuseum

Look for the stars: Het belooft een unieke en culinaire ervaring te worden op een bijzondere locatie. Dineren onder de glazenhemel van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waarbij de 800 lampen van de koepel een prachtige sterrenhemel vormen. 

Elke avond vindt er een bijzondere samenwerking plaats. Chef-kok Thomas van Santvoort van restaurant Flicka in Kerkdriel zal namelijk iedere avond worden vergezeld door een andere sterrenchef. Richard van Oostenbrugge van restaurant 212 start de week, opgevolgd door Erik van Loo van Parkheuvel, Dennis Huwaë van Daalder, Soenil Bahadoer van De Lindehof, Wilco Berends van De Nederlanden en Menno Post van Olivijn. De week wordt afgesloten door Yuri Wiesen van Wiesen. De gasten starten de avond onder het genot van een glas champagne, om vervolgens te worden voorzien van een dagelijks wisselend 6-gangendiner, met speciaal geselecteerde wijnen en tafelwater. Het diner zal worden afgesloten met koffie en friandises. 

Thomas van Santvoort vertelt: “Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De ‘lockdown’ was een enorme schrik voor ons, we wilden de deuren van ons 2- jarig restaurant niet sluiten. Dat kwam aanvankelijk hard aan, maar het past niet bij ons om de moed te verliezen. Wij hebben deze tijd gebruikt om een briljant culinair plan te bedenken, hoe mooi is dat! Een intieme sfeer op een unieke locatie, waar alle sterren zich centreren. Wij kunnen niet wachten om de gasten in deze prachtige omgeving te verwelkomen, en ze een onvergetelijke avond te bezorgen. Een culinair hoogtepunt in eigen land, samen ondersteunen we de Nederlandse economie.” 

Look for the stars vindt plaats van 3 tot en met 9 augustus 2020. Er is plaats voor 150 gasten. Kijk op www.restaurant-flicka.nl/event/ voor meer informatie. Het evenement wordt begeleid door evenementenbureau Maxxime Events

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Eddo Hartman

Tags

Sterrendiner, Amsterdam, Flicka, Scheepvaartmuseum