Nieuws

Maître Willem-Jan Klomp onverwacht overleden

Tot groot verdriet is Willem-Jan Klomp, gastheer bij sterrenrestaurant Noble, op 40-jarige leeftijd onverwacht overleden.

Vogels in de lucht

Klomp was sinds 2017 het gezicht van restaurant Noble, waar hij zich hard heeft ingezet en altijd de gast centraal stelde. Zijn collega’s van Noble zijn ontzettend ontdaan door het verlies. Eigenaar en sterrenchef Edwin Kats schrijft op de website van Noble: “Wij zijn diep geschokt en intens verdrietig door het volkomen onverwachte overlijden van onze maître, collega en bovenal vriend, Willem-Jan Klomp. Dankbaar voor alle momenten die we met Willem-Jan hebben mogen meemaken. Onze gedachten zijn bij Willem-Jan’s vrouw Sophie, zijn zoon Thobias, zijn moeder Els en bij zijn familie en vrienden. Wij wensen jullie heel veel sterkte in de komende periode. Voorgoed uit ons midden maar voor altijd in onze gedachten.”

De Meestergastheer zette zich al jarenlang in voor het horecavak en won in 2004 en 2005 het Nederlands Kampioenschap Gastvrijheid. Ook behaalde hij in 2005 de titel gastronoom-sommelier. Eind 2018 werd hij geïnaugureerd als SVH Meestergastheer, de 42ste in Nederland. Voordat hij bij Noble aan de slag ging, was hij jarenlang maître-sommelier van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur. Klomp werd veertig jaar oud.

De redactie van Lekker500 wenst zijn de nabestaanden veel sterkte toe.

Redactie Lekker