Nieuws

De menukaart als visitekaartje

Of je nu een nieuw restaurant opent of een frisse wind wilt laten waaien in jouw bedrijf: er zijn verschillende manieren om de aandacht van je bezoekers te trekken. Zo maak je bijvoorbeeld met een nieuwe menukaart een duidelijk statement.

menukaart

Of een culinair avondje uit geslaagd is, wordt door verschillende facetten bepaald: van de indruk die de bezoeker op de website krijgt - welke keukensoort en/of stijl -, de service bij het reserveren en de ambiance in het restaurant zelf tot de gastvrijheid van de brigade, de geserveerde gerechten én natuurlijk de wijnspijscombinatie.

Om een bezoeker te prikkelen een daadwerkelijke reservering te plaatsen en om een goede indruk te geven van het restaurant, wordt er op de website vaak informatie geplaatst over wat een mogelijke gast kan verwachten tijdens een bezoek. Zo kan bijvoorbeeld de (actuele) menukaart online gezet worden, een fotogalerij geplaatst worden - met eerder geserveerde gerechten - of kan in een omschrijving verteld worden over wat de keuken te bieden heeft.

Unieke indruk

De eerste echte verrassing komt voor een restaurantbezoeker natuurlijk wanneer deze het restaurant betreedt, andere bezoekers ziet genieten van culinaire hoogstandjes én zelf de menukaart uitpluist om een keuze te maken uit al het lekkers dat de keuken te bieden heeft. Hoe de menukaart er qua lay-out uitziet, maakt indruk op de bezoeker en zegt iets over het restaurant: bij een bistro zal de kaart op een andere manier gepresenteerd worden dan bij een sterrenzaak. Links of rechtsom, de kaart maakt indruk en moet er verzorgd en overzichtelijk uit zien.

Laat deze daarom altijd drukken bij een professionele leverancier. De drukwerkleverancier kan ook helpen bij het vinden van een eigen ontwerp om gasten nog enthousiaster te maken over wat er daarna zal volgen: originele, hoogstaande gerechten die de visie van jouw keuken onderstrepen! Kortom: een verzorgde en professionele menukaart is onderdeel van de beleving van een avondje uit.

Lekker500

Benieuwd hoe restaurantgids Lekker500 jaarlijks tot stand komt en waar onze rapporteurs zoal op letten? Lees hier meer. Onze rapporteurs zijn alweer druk bezig met de 42ste editie die eind oktober 2019 in de winkels zal liggen. Weet jij nog welke restaurants in de huidige Top-500 staan?

Redactie Lekker