Nieuws

Moshik Roth thuisbezorgd

Restaurant &samhoud places en fietsbezorgservice foodora brengen foodbezorging naar een gastronomisch hoogtepunt. Va

Moshik Roth thuisbezorgd

Restaurant &samhoud places en fietsbezorgservice foodora brengen foodbezorging naar een gastronomisch hoogtepunt. Vanaf eind april kunnen culinaire liefhebbers in Amsterdam thuis genieten van gerechten bereid door twee Michelinsterrenchef Moshik Roth. Deze samenwerking betekent een wereldwijde primeur op het gebied van foodbezorging. Voor het eerst worden gerechten van een chef op dit niveau door koeriers van een bezorgservice aan huis bezorgd en opgediend. Het bezorgmenu werd vandaag gepresenteerd tijdens een culinair event in Amsterdam.    

Culinaire meesterwerkjes op de fiets thuisbezorgdIn een huiskamersetting werd het nieuwe bezorgmenu van &samhoud places en foodora voor het eerst geserveerd en toegelicht door twee Michelinsterrenchef Moshik Roth. “Voor een chef is het erg spannend om het afmaken en uitserveren van je gerechten volledig uit handen te geven. Maar wij houden wel van een uitdaging. Wij zien het als een mooie kans om onze gerechten met meer mensen te kunnen delen. Ik vind het fantastisch dat mensen nu aan hun eigen tafel en van hun eigen bord van mijn gerechten kunnen genieten,” zegt Roth.

Vincent Hosman, Country Manager van foodora in Nederland: “Om de bezorging van Moshik zijn ‘meesterwerken’ zo optimaal mogelijk te verzorgen hebben we een aantal fietskoeriers speciaal opgeleid om de restaurantbeleving aan huis te waarborgen. Wij zijn waanzinnig trots dat Moshik Roth en zijn keukenbrigade van &samhoud places ons dit toevertrouwen. Samen tillen we de branche naar een gastronomisch hoogtepunt.” Het culinaire bezorgmenu bestaat uit diverse gerechten, van zwarte risotto met courgette, spinazie, bosui en aubergine tot miral eend met een lak van sake, soya en abrikoos en een jus van eend en kardemom. Deze gerechten worden als ware restaurantbeleving thuisbezorgd. Het wordt namelijk niet zomaar afgeleverd aan de deur, maar de fietskoerier brengt het eten op tafel, schenkt de wijn in en steekt een kaarsje voor je aan. De ervaring om thuis uiteten te kunnen wordt zo naar een nog hoger niveau getild. Het gehele menu is online terug te vinden. De gerechten op het menu kosten tussen de 32,50 euro en 59 euro (inclusief brood en boter en friandises).

De achtergrond van deze chefkok en zijn enorme liefde voor koken is vastgelegd in de foodoracle documentaire-serie van foodora, waarin wekelijks een inspirerend restaurant uit één van de steden waarin de bezorgservice actief is wordt geïntroduceerd.

Redactie Lekker