Nieuws

Tweesterrenrestaurant &moshik sluit permanent de deuren

Eigenaar en chef-kok Moshik Roth heeft de deuren van restaurant &moshik definitief moeten sluiten als gevolg van de coronacrisis. Het restaurant staat op positie 35 in de Top-100 van Lekker500 en was bekroond met twee sterren.

Restaurant &moshik

"De wereld is aangetast door het coronavirus en daarom heeft &moshik besloten haar deuren permanent te sluiten. We hebben spijt van deze stap, maar de huidige realiteit dwingt ons daartoe", aldus Moshik Roth en zijn team op de website van het restaurant. 

Moshik Roth

Moshik Roth werkte in Nederland in de eerste instantie bij restaurant ’t Brouwerskolkje, waar Jonnie Boer van De Librije hem onder zijn hoede nam. Sinds 2013 was Moshik Roth eigenaar van het Amsterdamse restaurant &samhoud, dat vanaf 2018 &moshik heette. Het restaurant werd bekroond met twee sterren. Daarnaast heeft hij een productlijn ontwikkeld met vegetarische burgers en kant-en-klaar maaltijden, onder de naam &samhoud food. 

Het restaurant van de Israëlische chef ligt centraal in Amsterdam, aan de Oosterdokskade. Hoewel Roth een van de beste restaurants in Nederland heeft, blijft hij enorm bescheiden. Dat was ook terug te zien in zijn restaurant en zijn manier van koken: "Het gaat om smaak, niet om show", aldus Roth. 

Hij heeft altijd gewerkt met de beste mensen en leveranciers, dat ging niet meer. Maar hij komt terug laat Roth weten aan de Telegraaf: "Ik hoop op termijn een nieuw restaurant te beginnen, maar ga nu rustig kijken hoe dat vormgegeven kan worden. De hoofdinspecteur van Michelin heeft mij gebeld en alle collega-topchefs. Iedereen wenst me sterkte."

Redactie Lekker