Nieuws

Na 52 jaar verlaat Roberto Payer Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria

Roberto Payer zal vanaf 1 januari 2022 terugtreden als general manager van Waldorf Astoria Amsterdam, onderdeel van Hilton. 

Roberto Payer

General manager Roberto Payer van Waldorf Astoria in Amsterdam beëindigd na een loopbaan van 52 jaar zijn bijzonder lange dienstverband met Hilton. Katharina Schlaipfer, afkomstig van Conrad Algarve, Portugal zal zijn functie van general manager overnemen. 

Verandering

Toen Payer aantrad als general manager van Hilton Amsterdam, startte het verhaal van Roberto’s Restaurant. Het Italiaanse restaurant staat al meerdere jaren met een vermelding in Lekker500, zo ook in de afgelopen editie, Lekker500 2022. Hoteldirecteur Payer heeft in de afgelopen 52 jaar veel zien veranderen laat hij weten: “‘Everything changes to remain the same’. De basis is een goed bed, schone lakens, lekker eten en drinken en goed bediend worden. Ondanks alle innovaties, digitalisering en de verworvenheden van deze tijd, blijft de ‘power of the human touch’ het belangrijkste.” 

Onderscheidingen 

Voor zijn verdiensten voor Hilton en voor de gastvrijheidsindustrie wereldwijd en in Amsterdam is Roberto Payer meermalen onderscheiden. In januari 1995 werd hij uitgeroepen tot de Meest Markante Horeca Manager van het Jaar. Tijdens zijn 40- jarig jubileum bij Hilton in 2009 kreeg hij de Frans Banninck Cocq Penning van de Burgemeester van Amsterdam, voor zijn verdiensten aan de stad Amsterdam. De Italiaanse President Napolitano bevorderde Payer in 2012 van Commendatore tot Grande Ufficiale (grootofficier), de hoogste orde van de “Ordine della Stella d’Italia”. In 2017 is hij genomineerd als ‘General Manager of the Year’ door Virtuoso, de vereniging die de top van de wereldwijde reis- en hotelwereld vertegenwoordigt. 

Het hoogtepunt was de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten als hotelier met een meer dan 50-jarige loopbaan bij Hilton en voor zijn bestuurlijke functies in tal van maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties. Als inspirator en hotelier pur sang is Roberto Payer een voorbeeld voor velen. Hij is wereldwijd ambassadeur voor zijn vak én voor Amsterdam en Nederland. 

Redactie Lekker