Nieuws

Nathalie van der Schans van Ciel Blue ** wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

De Nederlandse horeca wordt steeds gastvrijer! Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsp

Nathalie van der Schans van Ciel Blue ** wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

De Nederlandse horeca wordt steeds gastvrijer! Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs was dat de boodschap die de jury meegaf. Nathalie van der Schans van het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Bleu mag zich meest gastvrije gastvrouw van Nederland noemen. Remco Bekkema van restaurant De Nederlanden (een Michelenster) sleepte de tweede plaats in de wacht, en de derde prijs was voor Djoko Wisena van restaurant Klein Java in Sneek.

De Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs is een initiatief van de zeven belangrijkste Nederlandse samenwerkingsverbanden binnen de gastronomie. Toetsing gebeurde op basis van bezoeken door Lex Gasseling en zijn collega Cees Helder, die maar liefst drie sterren op zijn naam heeft staan. Daarnaast kregen de deelnemers theorievragen en werden zij geïnterviewd door de juryleden. Er was sprake van een hoog niveau, meldde de jury. De gastheren en –vrouwen toonden veel aandacht aan details en benaderden de gasten op persoonlijke wijze.

Winnares Nathalie van der Schans mocht de befaamde wisseltrofee, een fles Hennessy XO en een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen ontvangen. De prijs werd door Maurice Hennessy uitgereikt.

Foto: Pitch Communicatie & PR

Redactie Lekker