Nieuws

Nationale Week Zonder Vlees van 5 tot 11 maart

De eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt dit jaar plaats van 5 tot 11 maart. Het doel is om mensen bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is.

Nationale week zonder vlees

De vleesvrije week is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër, en zal vanaf nu jaarlijks worden gehouden. De week is in het leven geroepen om mensen te leren dat zelfs één week per jaar minder vlees eten al een positieve invloed kan hebben op de wereld om ons heen. Je bespaart in zeven dagen namelijk 7 maanden aan douchewater, 111 kilometer autorijden, de consumptie van 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Elke vleesvrije dag maakt een verschil. Boerdam: ‘Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Dat is mijn doel.’

nationale week zonder vlees besparing

De Nationale Week Zonder Vlees wordt breed gedragen door diverse bedrijven uit de food- en non-food industrie. Boerdam: “Ik vind het belangrijk dat de Nationale Week Zonder Vlees een niet-commercieel initiatief is met een duidelijke focus op het doel en de boodschap. Daarom heb ik ervoor gekozen niet enkele grote sponsoren aan te trekken, maar 50 mooie foodbedrijven te vragen om een bijdrage. Op deze manier kon ik een effectieve, collectief gedragen campagne ontwikkelen.”

Boerdam wil het heersende idee doorbreken dat vegetarisch eten weinig gevarieerd, smakeloos of veel gedoe is. De Nationale Week Zonder Vlees staat daarom ook in het teken van handreikingen bieden om het ontdekken van de vegetarische en plantaardige keuken te vergemakkelijken. Op weekzondervlees.nl kan iedereen terecht die inspiratie nodig heeft of tips van andere deelnemers kan gebruiken. Iedereen die zich vóór 23 februari inschrijft op de site ontvangt gratis én op tijd het Week Zonder Vlees-magazine thuis op de deurmat.

Beeld: Nationale Week zonder Vlees; iStock

Redactie Lekker

Tags

nationale week zonder vlees, vegetarisch, vegetarier, vleesvrij, isabel boerdam, besparing