Nieuws

Nederlands Jeneverfestival

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vind in Schiedam het Nederlands Jeneverfestival plaats. In de jeneverhoofdstad kunnen l

Nederlands Jeneverfestival

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vind in Schiedam het Nederlands Jeneverfestival plaats. In de jeneverhoofdstad kunnen liefhebbers zich onderdompelen in de wereld van (inter)nationale gin- en jeneverdistillateurs.

Jenever zit in het DNA van Schiedam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverevenement organiseert. Tegenwoordig valt ook steeds meer de benaming: Gin City. Dat heeft te maken met de initiatieven, die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen. Met het thema Tasty draait het festival dit jaar om het prikkelen van alle zintuigen. Geselecteerde horecaondernemers presenteren in een kookwedstrijd hun favoriete gerecht met gin en jenever als kenmerkend ingrediënt. Met een speciale strippenkaart kunnen bezoekers genieten van deze gerechten bij deelnemende horecazaken in het charmante stadcentrum van Schiedam.

WorkshopsTijdens het festival kunnen de bezoekers deelnemen aan activiteiten op verschillende locaties. Zo presenteren ruim 30 distillateurs meer dan 150 verschillende jenevers en gins, die geproefd kunnen worden in de monumentale Havenkerk. Ook kunnen bezoekers speciale masterclasses en cocktailworkshops volgen. Het Jenevermuseum is tijdens het Jeneverfestival beide dagen geopend voor een uniek kijkje achter de schermen met de spoedcursus jeneverstoken.

Beste Bartender 2017De beste bartenders van Nederland en België geven ook dit jaar weer kwalitatieve cocktaildemonstraties voor het publiek. Diezelfde bartenders strijden op zondag tegen elkaar tijdens de cocktailwedstrijd. Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven en kiest uiteindelijk de winnende bar én bartender van 2017.

Redactie Lekker